Štrúdl podle mé babičky
Jednoduchý a rychlý recept na štrúdl. Když nastane sezóna jablek, štrúdly jsou jasnou volbou. Tyto moučníky s tenkou vrstvou těsta a bohatou, šťavnatou náplní jsou ideálním zákuskem k odpolední kávě, a to i pro ty, kteří si hlídají váhu.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 772 kJ / 2 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,06 g |
Tuky | 107,72 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 378,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku, vodu, ocet, Heru a vejce dáme do větší mísy. Uhněteme pevnější, hladké těsto. Podle potřeby přidáváme mouku nebo naopak vodu.
Krok 2: Až budeme mít těsto zpracované, přiklopíme jej hrncem (nahřátým), aby se trochu zapařilo.
Krok 3: Předehřejeme troubu na 180 °C. Plech vymažeme olejem.
Krok 4: Mezitím nastrouháme jablka nahrubo, přidáme mletou skořici, citronovou šťávu a cukr dle chuti (může být i vanilkový).
Krok 5: Těsto rozdělíme na 2 díly. Z jednoho dílu vyválíme placku, zabalíme do ní polovinu jablek a přeneseme na plech. Totéž uděláme s druhým dílem těsta. Hotové štrúdly potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 4. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl podle mé babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x76P
Moje poznámka
Štrúdl podle mé babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x76P
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 6 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 15 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 15 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 18 hodinami
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 5 minutami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 7 minutami
Bramboračka
Kajkajak před 1 hodinou
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 2 hodinami
Grilované krevety
Fitulka před 3 hodinami
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 3 hodinami
Masové koule na žampionech
Fitulka před 3 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 4 hodinami
Žampiónová polévka
Janysekm před 5 hodinami
Jednoduché langoše
PetrZappa před 6 hodinami
Tématické fráze:
štrůdl od babičky,
štrůdl recept,
štrůdl jako od babičky,
strudl na plech,
štrůdl podle babičky,
štrůdl z podmáslí,
těsto na štrůdl,
hrníčkový štrůdl,
recept štrůdl,
babičky.cz,
těsto na štrůdl s octem,
dokonalý štrůdl,
štrúdl s octem,
cim vymazat plech na strudl,
recept na strudl,
recepty strudl,
strudl nasich baicek recept,
recepty od babičky,
štrůdl pod hrncem,
strudl na plech recept
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
voda,
ocet,
máslo,
jablko,
šťáva citronová,
skořice mletá,
cukr,
olej,
vejce
Komentáře (28)
Jen jsem neměla citron.
Přidám ti sem fotku upečeného závinu, docela tu u takového receptu chybí, bodík taky
Ano, já nahřívala také něák tak
já těsto nahřívám cca 20 minut