Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 913 kJ / 1 652 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,40 g |
| Tuky | 65,55 g |
| Vláknina | 9,25 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 562 mg |
| Sůl | 1,53 g |
| Sacharidy | 169,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme s 3 lžícemi cukru a špetkou soli do pevné pěny (musí tvořit po vyndání metel „špičky“).
Krok 2: Žloutky ušleháme se 2 lžícemi cukru do hladkého krému, téměř bílého, který znásobí svůj objem. Poté do nich zašleháme olej a střídavě vmícháme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva a kakaem.
Krok 3: Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem (cca 20x30cm) a upečeme na 180°C, asi 20min., podle trouby. Zkusíme špejlí, zda není korpus syrový a necháme jej na mřížce vychladnout. Vychladlý korpus pokapeme rumem.
Krok 4: Šlehačky ušleháme s vanilkovými cukry a pudinkem Olé do hladkého krému.
Krok 5: Pařížské šlehačky ušleháme se ztužovači.
Krok 6: Korpus potřeme pudinkovou šlehačkou (část si necháme na konečné ozdobení), na ní natřeme pařížskou šlehačkou, povrch ozdobíme kopečkem pudinkové šlehačky, čokoládovým drobením, sušenkami…podle libosti.
Zveřejněno 27. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové řezy s pudinkovou a pařížskou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZ0n
Moje poznámka
Kakaové řezy s pudinkovou a pařížskou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZ0n
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 2 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 2 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 4 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 5 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 7 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 8 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 8 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 8 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 9 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 9 hodinami
Tématické fráze:
buchta s pařížskou šlehačkou,
řezy s pařižskou šlehackou,
pudinkova slehacka,
kakaové řezy s pudinkem,
kakaová buchta se šlehačkou,
pařížské řezy,
rezy s pudinkem a slehačkou,
roláda s pařížskou šlehačkou,
buchta s pudinkem a šlehačkou,
recepty s parížskou šlehačkou,
pařížská šlehačka s pudinkem,
parizska buchta,
pařižske kostky,
s pařížskou šlehačkou,
pudinkové kostky se šlehačkou,
pudinková buchta se šlehačkou,
recept na buchtu s pařižskou šlehačkou,
pařížske řezy recept,
krem z pařižske šlehačky,
recept s pařížskou šlehačkou
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kakao,
olej,
prášek do pečiva,
sůl,
rum,
šlehačka 33%,
pudink vanilkový bez vaření,
cukr vanilkový,
šlehačka pařížská,
ztužovač
Komentáře (14)