Kakaové řezy
Tyto kakaové řezy jsou nejen krásně vláčné a jemné, ale zároveň bohaté na chuti. Nejlépe chutnají druhý den, když se těsto proleží a spodní vrstva báječně změkne. Dokonale je nakrájíte nožem máčeným v horké vodě.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 46 178 kJ / 11 037 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 194,65 g |
Tuky | 638,29 g |
Vláknina | 50,70 g |
Cholesterol | 5,08 g |
Sodík | 1,72 g |
Sůl | 4,29 g |
Sacharidy | 1 103,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Dva stejně velké plechy vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Bílky vyšleháme do hustého sněhu.
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto rozdělíme na polovinu a rozlejeme na 2 plechy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až se povrch na dotyk nelepí, tj. cca 15 minut. Pozor, každá trouba peče jinak. Krok 4: Nad párou uvaříme mléko, žloutky a mouku na hustou kaši. Přidáme čokoládu a necháme vychladit. Ušleháme cukr s máslem a postupně přidáváme vychladlou kaši a ušleháme dohladka. Krok 5: Po upečení potřeme jeden plát polovinou náplně, na ní položíme druhý plát, potřeme druhou polovinou náplně, pak navrstvíme pěnu a nakonec polijeme polevou. Krok 6: Na pěnu bílky ušleháme s moučkovým cukrem nad párou. Krok 7: Na polevu máslo rozpustíme a přidáme nalámanou čokoládu a umícháme dohladka.
Dva stejně velké plechy vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Bílky vyšleháme do hustého sněhu.
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto rozdělíme na polovinu a rozlejeme na 2 plechy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až se povrch na dotyk nelepí, tj. cca 15 minut. Pozor, každá trouba peče jinak. Krok 4: Nad párou uvaříme mléko, žloutky a mouku na hustou kaši. Přidáme čokoládu a necháme vychladit. Ušleháme cukr s máslem a postupně přidáváme vychladlou kaši a ušleháme dohladka. Krok 5: Po upečení potřeme jeden plát polovinou náplně, na ní položíme druhý plát, potřeme druhou polovinou náplně, pak navrstvíme pěnu a nakonec polijeme polevou. Krok 6: Na pěnu bílky ušleháme s moučkovým cukrem nad párou. Krok 7: Na polevu máslo rozpustíme a přidáme nalámanou čokoládu a umícháme dohladka.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oEY
Moje poznámka
Kakaové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oEY
Nejnovější recepty
Meruňkový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Rýže s kuřecím masem, pečenou dýní a květákem
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 10 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 12 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 15 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Petik05 před 1 hodinou
Koprová polévka s tarhoňou
lenka64892 před 3 hodinami
Záhorácký závitek
HanaS92 před 3 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
Sahula před 3 hodinami
Makronky
mares-mikulas před 5 hodinami
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 6 hodinami
Báječný perník
Lunaskira před 7 hodinami
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 7 hodinami
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 9 hodinami
Halušky s brynzou
Lupcina před 10 hodinami
Tématické fráze:
kakaové řezy,
kakaové řezy recept,
kakaový řez,
kakaový moučník,
recept na kakaové řezy,
řezy kakaové,
luxusní řezy,
kakaové moučníky,
luxusní moučníky,
kakaový zákusek,
kakaovy piškot,
luxusní zákusky,
větrník recept,
větrníky recept,
kakaové zákusky,
kakaová buchta s polevou,
větrník na plech,
recept větrník,
recept na kakaový řez,
zákusky a řezy
Suroviny:
vejce,
mouka hrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
mléko,
mouka hladká,
žloutek,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr moučkový,
bílek,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
máslo,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (15)
Prosím, opraví už konečně někdo tuto ptákovinu?
Na těsto určitě stačí jen 6 větších vajec, 1 vejce na 1 lžíci cukru a mouky, i když mě se osvědčilo piškotové těsto, kde se na 1 vejce dává 1 lžíce teplé vody, 40 g hrubé mouky a 50 g cukru bez prdopeče (tady je asi nutný kvůli většímu množství kakaa), to by byla opravdu levná varianta, i když asi s trochu jinou výslednou chutí. V krému bych ubrala hodně cukru a možná ho ošidila i o žloutky, nebo o jejich část, byl by lehčí. Sníh bych udělala z bílků, které mi zbyly při přípravě jiného pečiva.