Kakaové řezy

lenka-m Kuchařka:

Moučníky , Řezy 14 názorů

43

Suroviny

Protože se tyto řezy skládají z více částí, je seznam surovin uveden níže u popisu přípravy jednotlivých částí.
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:
    10 vajec
    6 lžic hrubé mouky
    6 lžic kakaa
    1 prášek do pečiva
    10 lžic moučkového cukru

  2. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku s práškem do pečiva.

  3. Zlehka vmícháme sníh z bílků.

  4. Těsto rozdělíme na polovinu a upečeme na dvou plechách, které vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  5. Po upečení potřeme jeden plát polovinou náplně, pak položíme druhý plát, potřeme druhou polovinou náplně, pak navrstvíme pěnu a nakonec polijeme polevou.


    Náplň:
    4 dl mléka
    10 dkg hladké mouky
    5 žloutků
    10 dkg čokolády na vaření
    45 dkg másla
    25 dkg moučkového cukru

    Nad párou uvaříme mléko, žloutky a mouku na hustou kaši. Přidáme čokoládu a necháme vychladit.

  6. Ušleháme si cukr s máslem a postupně přidáváme vychladlou kaši a ušleháme dohladka.


    Pěna :
    5 bílků
    25 dkg moučkového cukru

  7. Bílky ušleháme s moučkovým cukrem nad párou.


    Poleva :
    10 dkg čokolády na vaření
    10 dkg másla

  8. Máslo rozpustíme a přidáme nalámanou čokoládu a umícháme nahladko.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kakaové řezy

  • lenka-m lenka-m(autorka receptu)

    Casino : Už jsem tu tiskovou chybu, "ptákovinu" opravila. teď si je můžeš upéct. :-))

    Odpovědět

  • casino casino

    "Náplň: 0,4 dl mléka"
    Prosím, opraví už konečně někdo tuto ptákovinu?;-):-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Moučník vypadá dobře, ale já bych ho úplně klidně ošidila, ušetřila bych tak koruny i zažívací ústrojí.
    Na těsto určitě stačí jen 6 větších vajec, 1 vejce na 1 lžíci cukru a mouky, i když mě se osvědčilo piškotové těsto, kde se na 1 vejce dává 1 lžíce teplé vody, 40 g hrubé mouky a 50 g cukru bez prdopeče (tady je asi nutný kvůli většímu množství kakaa), to by byla opravdu levná varianta, i když asi s trochu jinou výslednou chutí. V krému bych ubrala hodně cukru a možná ho ošidila i o žloutky, nebo o jejich část, byl by lehčí. Sníh bych udělala z bílků, které mi zbyly při přípravě jiného pečiva. ;-)

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Jára:je to na 1 velký plech,záleží na tom,kolik toho která osoba sní ;-):-D

    Odpovědět

  • Jára Jára(neregistrovaná)

    Dotaz.. Pro kolik je to osob?

    Odpovědět

  • monina monina(neregistrovaná)

    Děvčata, nezkoušela jste už některá? Myslím, že 10 vajec je na piškot zbytečně moc, mohla by se nastavit horkou vodou a na krém mám podobný recept kde se dávají jen:-p 3 vajíčka. Až vyzkoušíte z menší dávky, dejte prosím vědět. Jinak řezy vypadají krásně a určitě jsou i vynikající.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Marti, o těch tucích ani nemluv, zápasím s tím celý život, někdy marně. Život je na prd, když si člověk musí hlídat každé deko a ještě má takovou zálibu, jako já právě ve vaření a pečení.:-//:-((

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Což Jani, já právě neřešila, jestli je to drahé, mně se spíš udělalo špatně z té představy, že se na řezy z jednoho plechu může naplácat tolik tuku, prostě více než kalorická bomba. Ale jak jsem psala, jsem asi prdlá, snažím se to s tuky až tak nepřehánět (ikdyž na to nevypadám). Tím nechci recept nijak hanit, určitě je skvělý :yes:, byla jsem jen malinko v šoku :-O po přečtení množství surovin.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Drahé, ale sváteční. Možná by se to dalo udělat i poloviční dávky na menší plech. Když si uvědomím, kolik dnes stojí třeba větrník a jakýkoliv zákusek, tak mi to zas tak drahé nepříjde.:yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Věřím, že je moučník vynikající, luxusní a jen pro sváteční příležitosti, ale stejně si nějak neumím představit, že bych pekla něco takového, kam patří 15 vajec, 60 dkg cukru + čokoláda a asi 55 dkg másla. Jsem asi prdlá, ale já si vždycky přestavím to šílené množství tuku, cukru a je po chuti. Ale asi jsem fakt v tomhle blázen.

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Zkoušela jsem tento recept a bylo to vynikající,všem chutnalo i návštěvě jen se zaprášilo.:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no ono to asi nebude len tou cokoladou, ale aj tou penou...tu sa zda, ze ta cokolada je prilis tenka....ako byva na nanukoch.

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Mě se nejlépe dělá čokoláda z tyčinek kaštanů.2 tyčinky rozpustím s 1 lžičkou sádla(kvůli lesku)v malém kastrůlku ve vodní lázni a naliji na moučník.:-*

    Odpovědět

  • krijan krijan

    Že na to mám chuť,psát asi nemusím.Ale špatně se krájí ta čokoláda že?:-*:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo