Velikonoční medové perníčky
Medové perníčky ze žitné mouky nemusíme péct jen na Vánoce. Jejich jarní verzi můžeme spolu s dětmi připravit i před Velikonocemi. Tvary vajíček, slepiček a zajíčků pak dozdobte třeba barevným kokosem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 486 kJ / 4 657 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,68 g |
| Tuky | 85,66 g |
| Vláknina | 91,20 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 4,60 g |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 822,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto (dle potřeby přidáme máslo).
Krok 2: Těsto necháme zakryté uležet v lednici alespoň 2 hodiny, ale klidně do druhého dne.
Krok 3: Vyválíme silnější plát (těsto je hodně tuhé) a vykrajujeme tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Perníčky na plechu pořádně potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme semínky či mandlemi. Vmáčkneme je do těsta, aby ozdůbky po upečení neopadaly.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova asi 8-10 minut.
Zveřejněno 26. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční medové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2NXv
Moje poznámka
Velikonoční medové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2NXv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční perníčky recept,
medové perníčky recept,
perníčky velikonocni,
velikonoční perníčky,
ovečka z velikonočních perníků hrníčková,
velikonoční perníková vejce,
recept na bio perníčky,
veliknoční medové perníčky,
velikonoční perníčky zajíčci,
medové zajíčci,
měkoučke velikonočni perníčky,
medové perníčky-velikonoční,
celozrné velikonoční perníčky,
medoví velikonoční zajíček,
kdy potřít velikonoční perníčky,
velikonoční recepty,
velikonoční perníčky recept lesklé,
velikonoční perníčky inspirace,
perníček velikonoční zajíček,
medové perníčky z celozrnné žitné mouky
Suroviny:
mouka celozrnná žitná,
cukr třtinový,
vejce,
máslo,
med,
soda jedlá,
koření do perníku,
kůra citronová,
vejce,
mandle,
kokos
Komentáře (6)