Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 833 kJ / 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,08 g |
Tuky | 37,95 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 76 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 2,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mazanec nakrájíme na malé kostky a vložíme do připravených nádob. V kastrolu si svaříme mléko se smetanou. Nesmí vřít, jen ji zahřejeme k bodu varu.
Krok 2: V jiné nádobě si rozmícháme žloutky s cukrem a přidáme vanilku z lusku. Promícháme a vlijeme do žloutků mléčnou směs.
Krok 3: Promícháme a nalijeme do připravených nádob, misek či jedné velké zapékací mísy.
Krok 4: Každou misku polijeme směsí a přidáme na plátky nakrájené jahody. Posypeme trochu cukrem a zapečeme asi 20 minut na 200 °C. Hotové posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 27. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žemlovka z mazance s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Nj3
Moje poznámka
Žemlovka z mazance s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Nj3
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 15 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 4 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
zemlbaba z mazance,
zbylý mazanec,
zbylí velikonoční mazanec,
co ze zbylého mazance
Suroviny:
mazanec,
smetana,
mléko,
cukr,
lusk vanilkový,
žloutek,
jahody
Komentáře (3)