Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkový koláč s mákem

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varousove

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 769 kJ /
3 530 kcal
Bílkoviny72,69 g
Tuky219,78 g
Vláknina38,74 g
Cholesterol 335 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy295,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse promícháme suché suroviny na těsto, přidáme vejce, podmáslí, olej a případně mandlové aroma. Zamícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Krok 2: Dále si připravíme makovou náplň: do malého hrnce vysypeme mák a přilijeme tak akorát mléka (nechceme náplň sypkou, ale ani tekutou). Položíme na plotnu (střední stupeň ohřevu) a než se nám to začne připalovat, přidáme asi 3-4 lžíce povidel nebo marmelády, skořici a vanilkové aroma nebo cukr – záleží jak máte mák rádi. Potom už raději mícháme a když je směs kompaktní a rovnoměrně promíchaná, sundáme z plotny. Makovou náplň navrstvíme na těsto, poklademe (bohatě) borůvkami a posypeme drobenkou z másla, cukru, vloček nebo mouky. Krok 3: Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů, pečeme asi půl hodiny – dozlatova.

Zveřejněno 7. 5. 2016

Poznámka autorky varousove

Neobvyklá kombinace máku a borůvek mě příjemně překvapila. Doporučuji velkým milovníkům máku, díky borůvkám není koláč tak suchý, jako některé makovce bývají.

Pro více mých receptů navštivte stránku: varousove.wordpress.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový koláč s mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKm4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový koláč s mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKm4

Komentáře (3)

Velmi pekny receptik,len mak mi doma chyba,aby som upiekla vnuckam.Urcite im bude chutit,a mne tiez.Ukladam do kucharky,na vyskusanie,a posielam bodik.:yes::yes::-K

Tato kombinace je u nás velmi oblíbená :yes::yes:

Tématické fráze:
koláč s borůvkami a mákem, makovec s borůvkami, kynutý borůvkový koláč s mákem, borůvkový koláč na plech, boruvky a mak, koláč s podmáslím a mákem, kolače s borůvkami a s mákem, koláč s mákem a borůvkami, koláč mák boruvky, boruvkovy kolac, borůvkový koláč s švestkami a mákem, borůvkový koláč s drobenkou mákem, borůvkový koláč kynutý s mákem, koláč s makem, mák borůvky, botuvkovo makovy kolac, borůvkový koláč s makovou drobenkou, kynutý koláč s mákem a borůvkami, borůvky s mákem, borůvkový koláč mak

Suroviny:
mouka, prášek do pečiva, vejce, podmáslí, olej, cukr, mandlové aroma, mák, povidla švestková, marmeláda, skořice, vanilka, mléko, borůvky, cukr moučkový, vločky ovesné, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu