 
		
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 879 kJ / 1 405 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 240,32 g | 
| Tuky | 18,59 g | 
| Vláknina | 28,96 g | 
| Cholesterol | 475 mg | 
| Sodík | 973 mg | 
| Sůl | 2,44 g | 
| Sacharidy | 58,52 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Oloupejte cibuli, česnek, brambor a kedlubny. Cibuli překrojte na půl a nakrájejte na půl kolečka. 5 stroužků česneku rozmáčkněte čepelí nože. Brambor nakrájejte na malinkaté kostičky a kedlubnu nakrájejte třeba na kostky. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte na něm cibuli a rozmáčknutý česnek.
	Krok 2: Maso nakrájejte na plátky, ty osolte a opepřete. Když je cibulka a česnek dozlatova, odhrňte je na stranu hrnce a maso opečte z obou stran.
	Krok 3: Přidejte kedlubnu, hořčici, brambor, kmín, snítku tymiánu a zalijte vodou, aby bylo vše ponořené, ne víc.
Duste na mírném plamenu zhruba dvě hodiny. Krok 4: Měkké maso vyndejte bokem na talíř, stonky tymiánu vyndejte a vyhoďte. Zbytek obsahu v hrnci rozmixujte dohladka. Omáčku ještě zahřejte a vypněte. Pokud je omáčky dost a není příliš hustá, zredukujte ji. Krok 5: Prolisujte dva stroužky česneku, oberte lístky ze dvou stonků a nechte rozpustit dvě lžíce másla. Dle chuti dosolte a opepřete.
Servírujte s bramborovým knedlíkem, ale i rýží nebo kuskusem.
Duste na mírném plamenu zhruba dvě hodiny. Krok 4: Měkké maso vyndejte bokem na talíř, stonky tymiánu vyndejte a vyhoďte. Zbytek obsahu v hrnci rozmixujte dohladka. Omáčku ještě zahřejte a vypněte. Pokud je omáčky dost a není příliš hustá, zredukujte ji. Krok 5: Prolisujte dva stroužky česneku, oberte lístky ze dvou stonků a nechte rozpustit dvě lžíce másla. Dle chuti dosolte a opepřete.
Servírujte s bramborovým knedlíkem, ale i rýží nebo kuskusem.
Zveřejněno 6. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Hovězí maso v kedlubnové omáčce s tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vvGX
Moje poznámka
					 
				
Hovězí maso v kedlubnové omáčce s tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vvGX
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 8 minutami
	
			 
	
	
Bublanina s jogurtem
Mary-Loo před 14 minutami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 24 minutami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 34 minutami
	
			 
	
	
Fazolová polévka rychlá
Jirka33 před 46 minutami
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 1 hodinou
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 2 hodinami
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 14 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 14 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kedlubnová omáčka s masem, 
						
						
							recepty z hovězího masa, 
						
						
							kedlubnová omáčka, 
						
						
							omáčka z hovězího masa, 
						
						
							kedlubny recepty, 
						
						
							hovězí omáčka, 
						
						
							použiju, 
						
						
							omacka s hovězím, 
						
						
							omáčky s hovězím, 
						
						
							omáčky recepty, 
						
						
							hovězí maso v kedlubnou, 
						
						
							recept z hovězího masa, 
						
						
							kedlubnová omáčka z masem, 
						
						
							hovězí maso omáčky, 
						
						
							hovězí maso, 
						
						
							hovězí maso s kedlubny, 
						
						
							kedlubnová omáčka s hovězím masem, 
						
						
							hovezi maso s kedlubnou, 
						
						
							hovězí s kedlubnovou omáčka recept, 
						
						
							kedlubnová omáčka s hovězího masa
						
					
						Suroviny:
						
							maso hovězí, 
						
						
							kedlubna, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							brambory, 
						
						
							hořčice dijonská, 
						
						
							máslo, 
						
						
							olej, 
						
						
							tymián čerstvý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							kmín celý
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (2)
Jinak ještě jednu věc, to mne naučila mamka - když použiju jen lístky z jakékoli bylinky, stonky nevyhazuju, ale buď je zmrazím a použiju na dochucení dalšího jídla, nebo z nich udělám bylinkový vývar, který zmrazím. Takže já použiju rovnou jen lístky, stonky prostě nechám na další použití. Recept se mi líbí