Kedlubnové maso na bazalce

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: kolem hodiny PT1H00M 4 porce Vepřové maso 7 názorů

58

Suroviny

500 g vepřového masa
2 větší kedlubny
kus pórku
3 cibule
1 větší mrkev
olej
3-4 lžíce zakysané smetany
1 lžičku bazalky
kmín
pepř
sůl
1 lahůdková cibulka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Orestujeme si nakrájené cibule na oleji skoro do hněda, přidáme maso na kostičky a hodně osmahneme (aby byla tmavá šťáva), přihodíme kmín, sůl, pepř, bazalku, zalijeme vodou a necháme dusit.

  2. Vydušenou šťávu zasypeme trochu moukou, osmahneme, opět zalijeme vodou a přidáme kedlubny, mrkev nakrájené na nudličky a dusíme dál, dokud vše nezměkne, můžeme dochutit ještě kořením, nebo přisolit a přidáme pokrájenou lahůdkovou cibulku.

  3. Uplně nakonec dáme zakysanou smetanu, promícháme, necháme přejít varem a vypneme.

Poznámka

Improvizace s kedlubnama, které jsem byla nucená spotřebovat, před nákupem a vylezlo z toho chutné jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kedlubnové maso na bazalce

  • dzungila dzungila

    Bibi, no to si piš, že uvařím!:-p:-))

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    ale Bibinko zase taková dobrotka:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak to zařazuju!!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dzungilo, jsem ráda, že jsem se ti trefila do chutě a nejvíc budu ráda, když to uvaříš:-p:yes: a díky za bodíka;-)

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    :yes: Vypadá to báječně a já kedlubny přímo miluju!:-p Hlavně teď, když jsou tak slaďoučké!;-) Super nápad!
    Ukládám a boduju!:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ólalááá Jani, to jsi mě potěšila a u nás taky jedině šťávička, na suchých jídlech by se člověk udusil a ani nemá ten správnej šmak. Já dělám i rizoto vlhké, někde tu mám na něj recept. Jinak víš sama, že já jsem na ty šťávičky úplně ujetá, nejen, že jsou dobrý, já je hrozně ráda dělám a srovnávám s tím co třeba k masu použiješ, která je lepší a tak:-p;-):-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    U tvých receptů se mi Bibi líbí, že ani náhodou nejsou suché. Pěkně šťávička, tak to má být. Aspoň teda u nás je to plus, když je šťáva a ty máš plus za zajímavý recept s dobrou šťávou!:-)):-D:yes: +

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo