

Kedlubnové maso na bazalce
Suroviny 4 porce
- 500 g vepřového masa
- 2 větší kedlubny
- kus pórku
- 3 cibule
- 1 větší mrkev
- olej
- 3-4 lžíce zakysané smetany
- 1 lžičku bazalky
- kmín
- pepř
- sůl
- 1 lahůdková cibulka
Postup přípravy receptu
Orestujeme si nakrájené cibule na oleji skoro do hněda, přidáme maso na kostičky a hodně osmahneme (aby byla tmavá šťáva), přihodíme kmín, sůl, pepř, bazalku, zalijeme vodou a necháme dusit.
Vydušenou šťávu zasypeme trochu moukou, osmahneme, opět zalijeme vodou a přidáme kedlubny, mrkev nakrájené na nudličky a dusíme dál, dokud vše nezměkne, můžeme dochutit ještě kořením, nebo přisolit a přidáme pokrájenou lahůdkovou cibulku.
Uplně nakonec dáme zakysanou smetanu, promícháme, necháme přejít varem a vypneme.
Poznámka od kuchařky
Improvizace s kedlubnama, které jsem byla nucená spotřebovat, před nákupem a vylezlo z toho chutné jídlo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kedlubnové maso na bazalce
-
Bibi, no to si piš, že uvařím!
-
ale Bibinko zase taková dobrotka
-
Tak to zařazuju!!!
-
Dzungilo, jsem ráda, že jsem se ti trefila do chutě a nejvíc budu ráda, když to uvaříš
a díky za bodíka
-
Vypadá to báječně a já kedlubny přímo miluju!
Hlavně teď, když jsou tak slaďoučké!
Super nápad!
Ukládám a boduju! -
Ólalááá Jani, to jsi mě potěšila a u nás taky jedině šťávička, na suchých jídlech by se člověk udusil a ani nemá ten správnej šmak. Já dělám i rizoto vlhké, někde tu mám na něj recept. Jinak víš sama, že já jsem na ty šťávičky úplně ujetá, nejen, že jsou dobrý, já je hrozně ráda dělám a srovnávám s tím co třeba k masu použiješ, která je lepší a tak
-
U tvých receptů se mi Bibi líbí, že ani náhodou nejsou suché. Pěkně šťávička, tak to má být. Aspoň teda u nás je to plus, když je šťáva a ty máš plus za zajímavý recept s dobrou šťávou!
+