Hovězí s tymiánem a restovanou zeleninou

aisha Kuchařka: aisha

Doba přípravy: 4 hodiny Hovězí maso 15 názorů

Suroviny

750 g hovězí kližky
500 g brambor
300 g mrkve
1 větší cibule
1 lžička tymiánu
1/2 lžičky majoránky
1 l vývaru (nebo voda + bujón)
asi 3 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku nakrájíme na větší kousky, které obalíme v osolené a opepřené mouce. Na trošce olivového oleje všechno maso ze všech stran prudce orestujeme. Přendáme do nádoby na pečení.

  2. Do výpeku po masu přidáme asi 1/4 hrnku vody, přisypeme na kostičky nakrájenou cibulí a bez pokličky dusíme do vypaření tekutiny.

  3. Poté přidáme tymián, majoránku a vývar. V trošce vývaru rozmícháme zbylou okořeněnou mouku a přilijeme do směsi. Necháme lehce probublat. Takto připravenou směs nalijeme na maso a při 150°C pečeme (zakryté) cca 3 hodiny.

  4. Brambory oloupeme, mrkev očistíme a vše nakrájíme na větší kousky. Ve vyšší vrstvě oleje orestujeme dozlatova, téměř doměkka. Na papírovém ubrousků necháme okapat přebytečný olej.

  5. Takto připravenou zeleninu přisypeme k masové směsi (po 3 hodinách pečení) a ještě 15 - 20 minut pečeme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Příloha dle chuti každého. U nás byla rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 157 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí s tymiánem a restovanou zeleninou

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    velmi krásné a zajisté i velmi jedlé:yes::-D

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    senky: Moc dekuji za vyzkouseni, jsem rada, ze u vas doma chutnalo...:-K:-K..foto je paradni!! :yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Dnes tato dobrotka u nás k obědu:yes::yes: a moc chválená:yes::yes::-K přidám bod a dovolím si přidat i foto;-):-K:-K

    Odpovědět

  • srettka srettka

    hmmmm,hovězinka a s tymiánkem...jen jsem si mlaskla:-p:yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    Holky, moc vam vsem dekuji za zajem a komentare..:-K:-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Vidím fotku,tipnu, kdo fotil a vařil,většinou to vyjde.Jsi už ,,profláklá".;-):-8:-K:-))Tedy na topkách.Nádhera a recept mňam,mňam.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tak tomu říkám pastva i pro oči:-KPodařená bašta:-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    další super jídlo z Tvé kuchyně, nádherné foto. Moc bych si pochutnala:-p:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    aisha:Marti díky, někdy tu zeleninu teda zkusím předem osmažit;-)

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    1974andrea: Nam takto upravena zelenina vice chutna, ma jinou chut nez klasicky uvarena..rekla bych, ze si zachova sve aroma, restovanim se zatahne a podusi se jen kratce, cimz neprejima vuni ostatnich surovin. Cibulka se opravdu nerestuje, jen se kratce podusi a obali vypekem. :-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    další hezký recept z dálky;-):-):-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Všimla jsem si Marti, že hodně syrovou zeleninu před dalším dušením nejdřív smažíte v oleji. Ještě jsem to nikdy nezkoušela, má pak zelenina a brambory lepší chuť? A ještě dotaz, ta cibulka se tedy neorestuje, jenom se zalije vodou, aby změkla? Díky ;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    HA!!! Můj talíř!!!:-D Krásné a na dálku vonící jídlo!:-p

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Krásná barevná fantazie a jistě lahodná:-):yes:.

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí kližka s tymiánem recept restované hovězí vepřové kousky s tymiánem a zeleninou babicovy dobroty-restovaná zelenina babicovy dobroty recepty restovaná zelenina

Zapomněl/a jsem heslo