 
		
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 923 kJ / 221 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 12,48 g | 
| Tuky | 9,35 g | 
| Vláknina | 11,33 g | 
| Cholesterol | 213 mg | 
| Sodík | 93 mg | 
| Sůl | 0,33 g | 
| Sacharidy | 15,97 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Pakora se hodně, ale opravdu hodně podobá našemu klasikému smaženému květáku, což nám tedy nebude cizí. Rozdíl je hlavně ve složení těstíčka, které květákové růžičky zabalí. Smícháme mouku, mletý koriandr, kmín, chilli a kurkumu, přidáme žloutek a postupně při šlehání metlou přidáváme vodu, aby vzniklo hladké těsto. Těsto pak v uzavřeném boxu dáme do lednice na 30 minut odpočívat. Nejdelší část přípravy máme za sebou.
	Krok 2: Mezitím uvaříme květák v osolené vodě, podle velikosti růžiček 3 až 5 minut vaříme, pak ve stylu blanšírování růžičky vyjmeme a dáme do studené vody. Po vyjmutí necháme okapat.
	Krok 3: Květákové růžice obalíme v těstíčku a dáme do  horkého oleje (měl by mít asi 170 °C). Dáme jen tolik růžiček, aby plavaly, ne naráz, jinak se na sebe nalepí! Smažíme tak 3 minuty nebo podle pohledu – aby byly dozlatova. Smažíme po částech, ale jde to rychle.
	Krok 4: Květákovou pakoru servírujeme zdobenou čerstvým koriandrem, můžeme ještě dochutit solí a k ní si připravíme třeba klasické tzatziky, případně podobný jednoduchý okurkový dip.
Zveřejněno 10. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Květáková pakora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9NVZ
Moje poznámka
					 
				
Květáková pakora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9NVZ
Nejnovější recepty
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 53 minutami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 56 minutami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 1 hodinou
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 1 hodinou
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 2 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 2 hodinami
	
			 
	
	
Fazolová polévka rychlá
Jirka33 před 2 hodinami
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 2 hodinami
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 3 hodinami
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 15 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pakora recept, 
						
						
							pakora, 
						
						
							dip ke smaženému květáku, 
						
						
							recept pakora, 
						
						
							coz květáku, 
						
						
							recept na pakoru, 
						
						
							recpt pakora, 
						
						
							co je pakora?, 
						
						
							pakora z kukuřičné mouky, 
						
						
							květáková korma, 
						
						
							dip k smaženému květáku, 
						
						
							pakora recept videorecepty, 
						
						
							recept na indickou pakoru, 
						
						
							pakora těsto
						
					
						Suroviny:
						
							květák, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							kmín mletý, 
						
						
							koriandr sušený, 
						
						
							chilli, 
						
						
							kurkuma, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							voda, 
						
						
							olej rostlinný, 
						
						
							koriandr čerstvý
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (2)