Babiččina koprová omáčka
Koprová omáčka - jedněmi milovaná a druhými nenáviděná. A většinou za to mohou školní jídelny, kde ta nechuť vznikla. Ale tahle, poctivá se smetanou a žloutky, dobře ochucená a sladká - jen se sliny sbíhají.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 417 kJ / 2 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,78 g |
Tuky | 166,78 g |
Vláknina | 1,35 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 714 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 114,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm mouku. Usmažíme jíšku, zalijeme ji mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčku vaříme alespoň 15 minut
Krok 2: Hustotu doladíme buď zředěním vývarem nebo naopak lehkým zahuštěním trochou mouky, rozmíchané v mléce.
Krok 3: Žloutky rozšleháme ve smetaně a směs vlijeme do omáčky. Osolíme a krátce provaříme.
Krok 4: Do horké omáčky vhodíme nadrobno nasekaný kopr a doladíme chuť cukrem a trochou octa.
Krok 5: Omáčku podáváme s vejcem natvrdo nebo vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky.
Zveřejněno 18. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina koprová omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxO2
Moje poznámka
Babiččina koprová omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxO2
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 2 minutami
Domácí kečup
MarketaBod před 12 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 38 minutami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 2 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 2 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 2 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka II
Kajkajak před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
schierl před 2 hodinami
Tématické fráze:
koprovka z mléka,
koprovka recept,
koprovka,
babicina koprovka,
recepty koprovka,
babiččiny recepty koprová omáčka,
babiččina koprová omáčka,
koprovka s masem,
babičina koprová omáčka,
koprovka s hovězím masem,
recept koprovka,
koprovka s těstovinami,
koprovka s mlékem,
koprovka bez mleka,
priprava koprovky,
příprava koprovka,
recept na koprovku,
koprovka ze šlehačky,
babičina omáčka recept,
kprovka
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana ke šlehání,
žloutek,
sůl,
vývar masový,
cukr krupice,
ocet,
kopr
Komentáře (19)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
P.S.Ještě jsem si vzpoměla, že kdo má rád kyselou, tak je chutnější ocet horký na přichucení.