Suroviny
Porce: ...podle toho do jak velkých sklenic zavaříte...
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 037 kJ / 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 8,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,71 g |
Sůl | 16,75 g |
Sacharidy | 161,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Svaříme vodu s cukrem, octem a solí.
Krok 2: Odebereme trochu nálevu, vychladíme, rozmícháme v něm hořčici, přilejeme ke zbytku a znovu převaříme.
Krok 3: Tímto nálevem zaléváme buď celé malé okurky, nebo výborné jsou ty veliké, co zůstanou omylem na záhonku, rozřízlé podélně na čtvrtky.
Krok 4: Do každé skleničky dáme snítku kopru a stroužek česneku.
Krok 5: Nakonec necháme 20 minut při 80 stupních sterilovat.
Zveřejněno 14. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurky v hořčicové marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wn5g
Moje poznámka
Okurky v hořčicové marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wn5g
Nejnovější recepty
Jahodový džem s rebarborou
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát – co lednice nabízí
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s ochuceným sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Tortilla s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Plněná mini tortilla
Přidáno před 11 hodinami
Řezy z knedlíků a brokolice
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová játra na slanině
poirotka před 2 minutami
Čajová kolečka
sarik před 6 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
iveta.kroul před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
LucieKrou před 9 hodinami
Domácí chleba z trouby
LucieKrou před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
LucieKrou před 9 hodinami
Čokoládové řezy s karamelem
Tynagaz před 10 hodinami
Placičky z bramborové kaše
brtna před 10 hodinami
Brambory se špekáčky na pivu
Pencroo před 10 hodinami
Kovbojské fazole
brtna před 10 hodinami
Tématické fráze:
sterilizace okurek,
sterilizované okurky,
sterilizování okůrek,
recept na okurky,
recepty na okurky,
okurky,
jak dlouho sterilovat okurky,
jak dlouho sterilizovat okurky,
čočkofazole,
jak udělat kvašáky,
jak sterilovat okurky,
okurky jinak,
okurky recepty,
sterilizování okurek v troubě,
koupím okurky,
recepty okurky,
sterilizace okurek v troubě,
recept na kvašáky,
sterilizovane okurky recept,
okurky naložené v hořčici
Suroviny:
okurky sterilované,
voda,
cukr,
ocet,
sůl,
hořčice plnotučná,
kopr,
česnek
Komentáře (56)
Jinak já to taky vyzkouším, ne na všech, ale abych prostě vyzkoušela, jestli nám bude chutnat
Letos manžel koupil okurky takové kráné 5-7mm velké,tak jsem dělala celé a z těch větších jsou podélné řezy
Bodík šel už minule,škoda,že nelze bodovat vícekrát