Suroviny
Porce: ...podle toho do jak velkých sklenic zavaříte...
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 037 kJ / 726 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 1,50 g | 
| Tuky | 8,00 g | 
| Vláknina | 1,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 6,71 g | 
| Sůl | 16,75 g | 
| Sacharidy | 161,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Svaříme vodu s cukrem, octem a solí.
	Krok 2: Odebereme trochu nálevu, vychladíme, rozmícháme v něm hořčici, přilejeme ke zbytku a znovu převaříme.
	Krok 3: Tímto nálevem zaléváme buď celé malé okurky, nebo výborné jsou ty veliké, co zůstanou omylem na záhonku, rozřízlé podélně na čtvrtky.
	Krok 4: Do každé skleničky dáme snítku kopru a stroužek česneku.
	Krok 5: Nakonec necháme 20 minut při 80 stupních sterilovat.
Zveřejněno 14. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Okurky v hořčicové marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wn5g
Moje poznámka
					
				
Okurky v hořčicové marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wn5g
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 22 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 28 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							sterilizace okurek, 
						
						
							sterilizované okurky, 
						
						
							sterilizování okůrek, 
						
						
							recept na okurky, 
						
						
							recepty na okurky, 
						
						
							okurky, 
						
						
							jak dlouho sterilovat okurky, 
						
						
							jak dlouho sterilizovat okurky, 
						
						
							čočkofazole, 
						
						
							jak udělat kvašáky, 
						
						
							jak sterilovat okurky, 
						
						
							okurky jinak, 
						
						
							okurky recepty, 
						
						
							sterilizování okurek v troubě, 
						
						
							koupím okurky, 
						
						
							recepty okurky, 
						
						
							sterilizace okurek v troubě, 
						
						
							recept na kvašáky, 
						
						
							sterilizovane okurky recept, 
						
						
							okurky naložené v hořčici
						
					
						Suroviny:
						
							okurky sterilované, 
						
						
							voda, 
						
						
							cukr, 
						
						
							ocet, 
						
						
							sůl, 
						
						
							hořčice plnotučná, 
						
						
							kopr, 
						
						
							česnek
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (56)
Jinak já to taky vyzkouším, ne na všech, ale abych prostě vyzkoušela, jestli nám bude chutnat
Letos manžel koupil okurky takové kráné 5-7mm velké,tak jsem dělala celé a z těch větších jsou podélné řezy
Bodík šel už minule,škoda,že nelze bodovat vícekrát