Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 411 kJ / 576 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,28 g |
| Tuky | 42,64 g |
| Vláknina | 7,25 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 529 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 30,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytého a osušeného králíka osolíme. Připravíme pekáček, ve kterém budeme králíka péct a marinádu v něm ze všech surovin připravíme. Důkladně ji promícháme.
Krok 2: Přidáme králíka a všechny kousky obalíme. Měl by být celý ponořený. Pekáček zakryjeme a uložíme do lednice do druhého dne.
Krok 3: Před pečením pekáček vytáhneme 1/2 hod předem. Troubu zapneme na 200 st. Pekáček zapečeme 10 minut a snížíme teplotu na 150 st.
Krok 4: Pečeme cca necelé 2 hodiny, maso musí jít pěkně od kosti. Takto připravený králík je šťavnatý a masíčko se rozpadá. Podáváme s brambory nebo s rýží.
Zveřejněno 9. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečený králík v marinádě z kyšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk0R
Moje poznámka
Pomalu pečený králík v marinádě z kyšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk0R
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 1 hodinou
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 9 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 10 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 12 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 12 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 15 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 15 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 16 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 16 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 16 hodinami
Tématické fráze:
pečený králík,
pečený králík v marinádě,
králík pečený v hořčičné marinádě,
naložení králíka,
marinada na kralika,
naložení zajíce,
králík recepty,
peceny kralik recept,
štavnatý pečený králík,
pomalu pečený zajíc,
marinada kralik,
pomalu pečený králík na zelenině,
recepty na králíka,
marinády na králíka,
štavnatý upečený králík,
recept na kralika,
pečený králik marináda,
pečený králík recepty,
štavnatý králík,
marináda na králíka pečeného
Suroviny:
králík,
kyška,
olej,
česnek,
cibule,
hořčice dijonská,
koření grilovací,
cukr třtinový,
pasta chilli,
sůl,
pepř
Komentáře (6)