Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini - pribináčkové vdolečky

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 051 kJ /
968 kcal
Bílkoviny46,74 g
Tuky26,28 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 3,60 g
Sůl0,63 g
Sacharidy133,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V jedné misce smícháme pribináček, vejce a cukr. V druhé misce smícháme mouku se sodou a špetkou soli.
Obě směsi smícháme dohromady a necháme cca 10 minut odpočinout. Krok 2: V hlubší pánvi nebo nádobě rozehřejeme olej a lžičkou nabereme trochu těsta. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Usmažené malé vdolečky přendáme na kuchyňské sací ubrousky a obalíme v moučkovém cukru.

Zveřejněno 22. 11. 2016

Poznámka autorky Ivace64

Včera jsem zahlédla v časopise "Chvilka pro Tebe" recept od paní Věry Hodánkové ze Strakonic a tak jsem ho vyzkoušela. Byly výborné, křehké. Děkuji tímto za tip.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3xBx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3xBx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

<3:-K:yes:

ake nepekne meno rymovnik...na taku peknu bylinku.....

cathleen: jen na zdobení a pro její krásnou vůni ji mám na parapetu už cca jeden rok,:-K

spagetka: ano voní jako máta a meduňka, proto ji mám v pokoji,pro krásnou vůni,..

Pokud se nepletu, má to chlupaté a tužší lístky, tak je to rýmovník, který mám taky doma.

1974andrea: optám se Andrejko farmáře, pokud to je, jak říkáš, jen s tím zdobím sladké, voní mi to jinak, než klasická meduňka, mám to na parapetu a zaštipuji, když se rozjede. díky za :yes:info

ta druha fotka je mimoriadn pekna. a chcem sa opytat...neviem rozoznat vobec co je to to zelene cukrove . Pripada mi to ako medunkove listky, ale aj ako nejake zele cukriky.....mam rozbite okuliare tak sliepnam.

vybusna: je to meduňka od farmáře, nějaká jiná odrůda, voní i citronově, pěstuji si ji celý rok na parapetu, tady je posypaná cukrem, :-K

Ivace64: jasne......aj som si myslela, ze to bude medunka, len ta dolna mala taky pekny kusok, akokeby zele na sebe...ale to robi ta absencia spravnych dioptrii...vdaka za infosku...

Tématické fráze:
mini vdolečky, koblížky z pribináčku, pribináčkové muffiny, pribináčkové kobližky, pribinackove koblihy, pribinačkové mufiny, minivdolecky, vdolky s jedlou sodou, pribinacek a soda, pribinackove vdolky, pribinackove testo, pribinakove koblihy, vdolky recept pribináček, vdolky z pribináčku, vdolky s pribináčkem, pribiňákové koblížky, vdolky s pribináček, pribinacek na farmáře, vdolky recept, vdolečky recept

Suroviny:
pribiňáček vanilkový, mouka hladká, vejce, soda jedlá, cukr vanilkový, olej, cukr, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu