Suroviny
Porce: 25 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 444 kJ / 3 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,36 g |
Tuky | 232,17 g |
Vláknina | 7,90 g |
Cholesterol | 1,59 g |
Sodík | 767 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 305,15 g |
Postup přípravy
Těsto: uvedeme do varu vodu se solí a olejem, přisypeme mouku a vaříme za stálého důkladného míchání (vznikne konzistence mastné moučné hroudy, takže spíš než mícháním bych to nazval přehazováním a trháním obsahu) asi 10 minut. Doporučuji dělat na nádobí s nepřilnavým povrchem. Odstavíme z plynu a dáme chladnout. Krok 2: Do zchladlého základu těsta z kroku 1 (max. teplota 30 st. C, raději chladnější, má to tuhou konzistenci) vyklepneme 5 celých vajec a šlehačem (či v robotu s metlou na polotuhá těsta, ne hákem) vypracujeme hladké těsto (cca 5 -10 min, konzistence je tužší, silně lepivá, jsou patrné drobné krupičky mouky). Krok 3: Cukrářským pytlíkem (pevným, igelitový či mikrotenový pytlík se trhá, používám Tescoma pytlík se širokou silikonovou hubicí, proříznutí na konci jsem dořízl až k okraji hubice) se širokou zubatou hubicí tvarujeme na pekáč s pečícím papírem kolečka o průměru cca 5-6 cm. Krok 4: Pečeme v předem předehřáté troubě na 250 °C (troubu zapínám už před přípravou základu těsta) po dobu 12-13 minut, těsto musí být na povrchu světle začervenalé. Během pečení se nesmí otevírat trouba, jinak se kouzlo odpalovaného těsta ztratí (nedostaví). Krok 5: Věnečky za tepla rozkrojíme, nejlépe zubatým nožem na pečivo. Krok 6: Krém: mléko, cukr, puding a mouku dáme do hrnce, důkladně rozmícháme a za stálého intenzivního míchání (ideálně drátěnou metlou) přivedeme k varu a vaříme asi 3 minuty. Odstavíme z plynu a dáme chladnout. Necháme vedle povolit 100 g másla. Krok 7: Do chladného (cca 25 °C) základu krému přidáme povolené máslo a šlehačem vypracujeme homogenní hladkou hmotu (cca 5 min). Krok 8: Rozpůlené věnečky plníme přiměřeně krémem cukrářským pytlíkem se zubatou hubicí a zaklopíme horní částí. Krok 9: Tip1: Na krém před přiklopením můžete jiným pytlíkem s úzkou hubicí dát jahodový nebo malinový, ostružinový ...džem (ty posledně jmenované verze bez peciček ).
Tip 2: Na krém před přiklopením můžete jiným pytlíkem se střední hubicí dát neslazenou šlehačku se ztužovačem (nebo při okamžité spotřebě i bez ztužovače).
Tip 3: Před podáváním můžete věnečky pocukrovat (ne moc brzo, cukr pak zvlhne a vypadá to blbě).
Tip 4: 3 PL cukru nechat mírně zkaramelizovat (jen lehounce nažloutlý karamel), přilít cca 100 ml vody a po spojení vody a karamelu a zchladnutí všlehat cca 100 g (80-200 dle konzistence) moučkového cukru (výsledná konzistence je hustá bílá hmota s jemnými krystalky cukru), tím potíráme hotové věnečky.
Zveřejněno 23. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9lr
Moje poznámka
Věnečky s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9lr
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 15 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 16 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 16 hodinami
Tématické fráze:
věnecky s vanilkovým kremem,
věnecky s krémem,
recept nažloutlé venecky,
venecky s vanilkovým s kremem,
recept na venecky s kremem,
věnečky s olejem,
tescoma recepty trubičky,
řezy z odpalovaného těsta tescoma,
krémem do venecku bez vajec,
věnečky plněné s krémem,
venecky olej polohrubé mouky,
zloutkove venecky s jinim krémem než pudinkovym,
vanilkovy krem na venecky,
top recepty věnečky s olejem,
věnečky se vanilkovým krémem,
věnečky plněné pudinkem,
recept na věnečky s olejem,
věnečky s vanilkovym pudinkem,
tescoma trubicky s krémem,
základ na krém mléko+ polohrubá mouka
Suroviny:
voda,
olej řepkový,
sůl,
mouka polohrubá,
vejce,
mléko polotučné,
pudink vanilkový,
mouka hrubá,
cukr krystal,
máslo
Komentáře (6)
Naozaj ich zaslahavate naraz, alebo jeden po druhom?
Ide o to, ze je to postup overeny praxou (zaslahavat postupne), ale je fakt, ze takto sa to zauzivalo v dobe, ked roboty neexistovali a zaslahavalo sa rucne a vtedy ta slahacia sila nie je taka silna ako motorova. Naozaj by som to chcela vediet, kupila som si robot a pokial mate skusenost pozitivnu, rada sa necham inspirovat.
btw....ked peciem veternicky, davam do truby hrncek s vodou