Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 284 kJ / 3 653 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,97 g |
| Tuky | 154,17 g |
| Vláknina | 61,50 g |
| Cholesterol | 649 mg |
| Sodík | 3,95 g |
| Sůl | 9,46 g |
| Sacharidy | 436,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýně:
Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme.
Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme, posypeme rozmarýnem, pokapeme balsamicovým krémem a olejem. Navrch poházíme neoloupané stroužky česneku. Pečeme asi při 200 °C zhruba 40 minut. Krok 2: Dip:
Čerstvý česnek oloupeme a prolisujeme, pečený česnek vymáčkneme, rozmačkáme vidličkou a vše přidáme k zakysané smetaně, kterou jsme si promíchali s olejem ze sušených rajčat. Osolíme a vychladíme. Krok 3: Zálivka na salát:
Balsamico, olivový olej, olej ze sušených rajčat a dijonskou hořčici vlijeme do malé skleničky, pečlivě uzavřeme víčkem a směs protřepeme. Krok 4: Vafle:
Sypké suroviny smícháme, přidáme vejce, olej a mléko. V případě potřeby mléko ještě doplníme - záleží na savosti mouky. Má vzniknout dost husté lívancové těsto, které necháme asi 20 minut odležet, aby se uvolnil lepek. Vaflovač lehce potřeme olejem a lžící na něj pokládáme těsto, které rozetřeme po celé ploše. Zaklopíme vrchním dílem a pečeme do křupava. Krok 5: Salát:
Rukolu propláchneme a osušíme, pak smícháme se zálivkou. Krok 6: Servírvání:
Vafli potřeme česnekovým dipem, na něj navrstvíme rukolový salát, pečenou dýni, kolečka červené cibule a rajčat, nakonec i pár proužků čedaru. Přikryjeme další vaflí a spíchneme bambusovým napichovátkem anebo seříznutou a zkrácenou špejlí. Zvlášť můžeme ještě podávat česnekový dip i rukolový salát.
Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme.
Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme, posypeme rozmarýnem, pokapeme balsamicovým krémem a olejem. Navrch poházíme neoloupané stroužky česneku. Pečeme asi při 200 °C zhruba 40 minut. Krok 2: Dip:
Čerstvý česnek oloupeme a prolisujeme, pečený česnek vymáčkneme, rozmačkáme vidličkou a vše přidáme k zakysané smetaně, kterou jsme si promíchali s olejem ze sušených rajčat. Osolíme a vychladíme. Krok 3: Zálivka na salát:
Balsamico, olivový olej, olej ze sušených rajčat a dijonskou hořčici vlijeme do malé skleničky, pečlivě uzavřeme víčkem a směs protřepeme. Krok 4: Vafle:
Sypké suroviny smícháme, přidáme vejce, olej a mléko. V případě potřeby mléko ještě doplníme - záleží na savosti mouky. Má vzniknout dost husté lívancové těsto, které necháme asi 20 minut odležet, aby se uvolnil lepek. Vaflovač lehce potřeme olejem a lžící na něj pokládáme těsto, které rozetřeme po celé ploše. Zaklopíme vrchním dílem a pečeme do křupava. Krok 5: Salát:
Rukolu propláchneme a osušíme, pak smícháme se zálivkou. Krok 6: Servírvání:
Vafli potřeme česnekovým dipem, na něj navrstvíme rukolový salát, pečenou dýni, kolečka červené cibule a rajčat, nakonec i pár proužků čedaru. Přikryjeme další vaflí a spíchneme bambusovým napichovátkem anebo seříznutou a zkrácenou špejlí. Zvlášť můžeme ještě podávat česnekový dip i rukolový salát.
Zveřejněno 7. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozmarýnové vafle s balsamicovou dýní, česnekovým dipem a salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4nQ6
Moje poznámka
Rozmarýnové vafle s balsamicovou dýní, česnekovým dipem a salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4nQ6
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 10 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 10 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 38 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 45 minutami
Řepánky
Jitkazmecka před 49 minutami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 51 minutami
Jablkový křen
cookamater před 1 hodinou
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 12 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 12 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 14 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 14 hodinami
Tématické fráze:
maslove vafle
Suroviny:
dýně máslová,
rozmarýn sušený,
ocet balsamiko,
česnek,
sůl mořská,
olej olivový,
mouka hladká,
mouka žitná hladká,
vejce,
sůl,
rozmarýn,
paprika sušená sladká,
olej olivový,
mléko,
rukola,
olej olivový,
olej ze sušených rajčat,
hořčice dijonská,
ocet balsamiko,
smetana zakysaná,
česnek,
olej ze sušených rajčat,
dýně,
sůl,
cibule červená,
rajče,
sýr chedar
Komentáře (2)