Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 351 kJ / 1 518 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,48 g |
Tuky | 20,85 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 308,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.
Krok 2: V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí a nezíská světle karamelovou barvu.
Krok 3: Osmažené ovoce v těstíčku namáčíme v karamelovém rozvaru a pak hned rychle a krátce smočíme ve studené vodě. Ovoce klademe na pomaštěný talíř.
Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.
Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.
Zveřejněno 5. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skleněné ovoce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWNG
Moje poznámka
Skleněné ovoce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWNG
Nejnovější recepty
Jahodový džem s rebarborou
Přidáno před 14 hodinami
Zeleninový salát – co lednice nabízí
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s ochuceným sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Tortilla s ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná mini tortilla
Přidáno před 15 hodinami
Řezy z knedlíků a brokolice
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Černé palačinky s pomerančovou marmeládou a omáčkou
káťa před 15 minutami
Pikantní kuřecí paličky
Marylka před 17 minutami
Piškotový jahodový dort
iveta.kroul před 28 minutami
Rybí krokety
Ctibor67 před 46 minutami
Čokoládové řezy s karamelem
Tynagaz před 1 hodinou
Krémové těstoviny s kuřecím masem
Andaluzie před 2 hodinami
Čočkový chléb se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Lyduska před 2 hodinami
Mleté maso s pórkem ve smetanových bramborách
ricci před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
poirotka před 4 hodinami
Tématické fráze:
rozvar z ovoce,
karamelovy rozvar,
lesní ovoce rozvar,
rozvar z lesního ovoce,
ovocné rozvary,
rozvar z lesního ovocem,
top recepty skleněna buchta,
top recepty skleněna buchta,
ovoce pod sklem,
ovoce v těstíčku,
broskev v těstíčku s karamelem,
jak servírovat ovoce,
osmazene ovoce,
skleněný karamel
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
voda,
sůl,
cukr krupice,
voda,
olej slunečnicový,
ovoce,
olej
Komentáře (1)