Skleněné ovoce

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Suroviny

Těstíčko:
120 g hladké mouky
1 vejce
140 ml mléka smíchaného s vodou v poměru 1:1
špetka soli
Karamelový rozvar:
220 g krupicového cukru
3 lžíce vody
1 lžíce slunečnicového oleje
Mimoto:
ovoce podle chuti
olej na smažení
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.

  2. V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí a nezíská světle karamelovou barvu.

  3. Osmažené ovoce v těstíčku namáčíme v karamelovém rozvaru a pak hned rychle a krátce smočíme ve studené vodě. Ovoce klademe na pomaštěný talíř.
    Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.

Poznámka

Z ovoce jsou vhodné banány, jablka, hrušky, meruňky, broskve nebo švestky :o)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Skleněné ovoce

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rozvar z ovoce karamelovy rozvar lesní ovoce rozvar rozvar z lesního ovoce ovocné rozvary rozvar z lesního ovocem top recepty skleněna buchta top recepty skleněna buchta ovoce pod sklem ovoce v těstíčku broskev v těstíčku s karamelem jak servírovat ovoce osmazene ovoce skleněný karamel