Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 939 kJ / 225 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,39 g |
| Tuky | 21,02 g |
| Vláknina | 3,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,20 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 7,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pražma na zázvoru a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oOlj
Moje poznámka
Pražma na zázvoru a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oOlj
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 9 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 18 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 19 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
boomgo před 58 minutami
Biskupský chlebíček II
káťa před 5 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 6 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 6 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 6 hodinami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 8 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 9 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 10 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 10 hodinami
Tématické fráze:
pražma na grilu,
pražma královská na grilu,
pražma recept,
pražma královská na grilu recepty,
pražma královská na grilu recept,
pražma na grilu recepty,
příprava pražmy,
úprava pražmy,
česnek knofi,
pražma,
jak upravit pražmu,
jak upravit pražmu,
úprava zázvoru,
recept pražma,
smažená pražma,
pražma recepty,
zázvor recepty,
pražma úprava,
recept na pražmu,
marináda na pražmu
Suroviny:
pražma,
česnek,
paprika sušená sladká,
sůl,
zázvor,
olej olivový
Komentáře (26)
Máme plynovou troubu, tak jsem zkusila poprvé grilovat v mikrovlnce - byl to takový experiment. Pár poznatků:
1) grilovací podstavec jsem dala přímo na skleněný talíř z mikrovlnky - nic se nepřipalovalo a šlo to pak v pohodě umýt
2) naše mikrovlnka má docela slabý výkon, přišlo mi, že na gril se to moc nedělá - tak jsem dala gril + horký vzduch na 15 minut, pak 15 minut z druhé strany a nakonec 15 minut jen gril - ten udělal moc dobrou propečenou kůžičku :)
Jako přílohu jsme měli čerstvý chléb, výborně se k tomu hodil.
Všechno jsem to nafotila a fotky jsem přidala :) Jen nevím, jaktože jsem to neměla marinádu taky tak červenou (papriku jsem dala) a hladkou (strouhala jsem na jemno).
Pražmu miluju a tento recept zařadím mezi mé dva nejoblíbenější :)
Jo, a máš čím dál hezčí fotky