Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová omáčka s čerstvým koprem

"Kopračku", "koprouku", "koprovou" - pořád tu jednu a samou omáčku můžete buď milovat, nebo nesnášet. Při dodržení našeho jednoduchého receptu se připojíte do první skupiny. Lehká, chutná a vhodná k hovězímu masu i vejcím natvrdo. Taková přesně bude.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 036 kJ /
3 355 kcal
Bílkoviny119,94 g
Tuky257,35 g
Vláknina4,71 g
Cholesterol 338 mg
Sodík 25,44 g
Sůl68,62 g
Sacharidy137,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozehřejeme v kastrolu, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu. Stále mícháme. Krok 2: Když omáčka zhoustne, přidáme silnější stonky kopru svázané nití. Jemné části kopru nakrájíme a zatím necháme zvlášť. Krok 3: Vaříme mírným varem za občasného promíchání asi půl hodiny. Pak vlijeme opatrně smetanu, aby se nesrazila a mléko, které pokud je třeba, ještě zahustíme trochou mouky. Krok 4: Necháme krátce povařit, vyjmeme svázané stonky a vsypeme jemně posekaný kopr. Krok 5: Omáčku dochutíme solí, cukrem a popřípadě octem nebo citronovou šťávou. Krok 6: Můžeme ještě zjemnit lžící másla, ale nemusí to být.

TIP: Nejlepší omáčky

Zveřejněno 6. 11. 2017

Poznámka autorky MiskaM

Omáčku podáváme s hovězím masem a natvrdo uvařeným vejcem. Jako přílohu jsem zvolila knedlík.

Přeji dobrou chuť :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBMN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBMN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

misule02: děkuji :-K jsem ráda že chutnalo ;-)

recept je úžasný, koprovku jsem dělala poprvé v životě a moc se mi povedla, rozhodně tento recept doporučuji <3

Tématické fráze:
koprová omáčka z čerstvého kopru, koprovka z čerstvého kopru, koprova omaczka cersveho kopru, koprova omackaz kysane smetany s vejcem, omáčka z čerstého kopru, koprová omáčka, postup koprový omáčky, přílohy ke koprový omáčce, recept na koprovou omáčku z čerstvého kopru, koprová omáčka s hovězím aby se nesrazila, koprová omáčka s čerstvého kopru, koprova omacka z bujonu recept, koprova omaczka, koprová omáčka z rajčat, koprová omáčka se zeleninovym vyvarem, co do koprovy omacky, top recepty koprova omacka, dobrá koprová omáčka s vejcem a cuketou, kôprová omáčka recept, koprovka z cerstveho kopru se zakysanou

Suroviny:
máslo, mouka hladká, bujón, kopr čerstvý, smetana zakysaná, mléko, mouka, cukr, sůl, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu