Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 484 kJ /
1 789 kcal
Bílkoviny55,90 g
Tuky158,13 g
Vláknina19,87 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 2,92 g
Sůl7,24 g
Sacharidy26,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předvařený květák scedíme, necháme okapat, hrubě pokrájíme. Na másle osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou hlívu, česnek a slaninu. Nejprve zprudka osmažíme, pak osolíme, opepříme, zaklopíme a dusíme za občasného promíchání do té doby, než se nám odpaří tekutina z hlívy. Krok 2: Přidáme pokrájený květák, promícháme a buď směs nasypeme do vymazané zapékací mísy, zalijeme vejci rozšlehanými s bylinkami, mlékem a solí, zaklopíme a zapečeme v předehřáté troubě cca 30 minut. Ke konci pečení odklopíme a dopečeme dozlatova. Nebo do směsi přidáme po prohřátí květáku vejce, která necháme za stálého míchání srazit. Bylinkami pak dozdobíme na talíři. Krok 3: Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem, okurkovým salátem.

Zveřejněno 31. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wz6z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wz6z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hliva s kvetakem, hliva ustricna na mozecek, recept zapečená hlíva anglická, příprava hlívy ústřičné v květákovém mozečku, zapečená hlíva ústřičná recepty

Suroviny:
hlíva ústřičná, květák, česnek, máslo, slanina anglická, sůl, pepř mletý, vejce, bylinky, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu