Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 674 kJ / 2 312 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,92 g |
| Tuky | 134,67 g |
| Vláknina | 34,96 g |
| Cholesterol | 177 mg |
| Sodík | 5,43 g |
| Sůl | 13,43 g |
| Sacharidy | 186,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na růžičky rozebranou brokolici krátce předvaříme v osolené vodě nebo v páře, poté necháme okapat a pokrájíme na menší kusy.
Krok 2: Na kousku másla osmažíme cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a smažíme dozlatova.
Krok 3: Starší veku nebo rohlíky pokrájíme na kostky, dáme do mísy, zakapeme mlékem a necháme nasáknout.
Krok 4: K navlhčené vece přidáme pokrájenou brokolici, osmaženou cibuli se slaninou, rozšlehané vejce, drobně pokrájenou nebo rozdrobenou Nivu, na kostičky pokrájenou papriku nebo na tenké nudličky pokrájenou mrkev, nasekaný česnek, osolíme (pozor na slanost Nivy a slaniny), opepříme a přidáme špetku muškátového květu.
Krok 5: Vše promícháme a buď nádivkou naplníme osolenou a pokmínovanou kachnu nebo kuře (zbytek upečeme mimo, v menším kastrolku), kterou klasicky pečeme za občasného podlití a přelití výpekem, nebo nádivku upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů v malém pekáčku vymazaném máslem a vysypaném strouhankou dozlatova či vyloženým pečícím papírem cca 30 minut. Já pekl v remosce 22 cm, vyložené pečícím papírem, od zaklopení cca 30-35 minut.
Krok 6: Podáváme samostatně se zeleninovým salátem, čerstvou zeleninou nebo bramborovou kaší...
Krok 7: Nádivka je dobrá i vychladlá.
Zveřejněno 16. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brokolicová nádivka (nejen z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AGkp
Moje poznámka
Brokolicová nádivka (nejen z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AGkp
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 42 minutami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 10 minutami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 11 minutami
Třená buchta
Martina Veveruska před 15 minutami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 45 minutami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
Tématické fráze:
brokolicova nadivka,
nádivka s brokolicí,
nádivka z brokolice,
nadivka z zapečená brokolice,
brokolicova nadivka recept,
remoska recepty,
brokolice nádivka,
recepty do remosky,
brokolice recepty nadivka,
recepty remoska,
nádivka z z brokolice,
brokolicová nadovka,
brokol9cova nadivka,
recepty pro remosku,
recept vaříme v remosce,
brokolicove nádivka
Suroviny:
brokolice,
veka,
mléko,
cibule,
máslo,
slanina anglická,
sýr niva,
česnek,
paprika čerstvá červená,
sůl,
pepř mletý,
květ muškátový,
pečící papír
Komentáře (1)