Pangas plněný brokolicovo-sýrovou nádivkou

Suroviny

4 filety z pangasia
1 menší hlávka brokolice
2 trojúhelníčky taveného sýra "Primátor"
2-3 lžíce zakysané smetany
citron - šťáva
bílý pepř
sůl
hladká mouka
2 vejce
trochu mléka
jemná strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme ji 4 minuty v osolené vodě.

  2. Necháme ji vychladnout a asi 4 středně velké růžičky najemno nasekáme.

  3. Smícháme je s nadrobno nakrájeným sýrem a zakysanou smetanou.

  4. Tuto směs klademe na filety pangase, které jsme osolili, opepřili a pokapali citrónovou šťávou.

  5. Maso zavineme a upevníme za pomoci párátek.

  6. Závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s přidáním mléka a ve strouhance.

  7. Ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Nejlepší je použít střední teplotní stupeň, při kterém můžeme smažit téměř dvacet minut bez spálení trojobalu a s dokonalou tepelnou úpravou masa (viz foto).

  8. Zbylou brokolici použijeme coby přílohu.

Komentáře k receptu Pangas plněný brokolicovo-sýrovou nádivkou

Tématické fráze: pangas recepty pangas pangasius s brokolicí pangasius brokolice plněný pangasius plneny pangas nádivka do ryby pangasius recepty pangasius s brokoloci pangasius se sýrem zapečený pangasius s brokolicí se smetanou pangasius plněný brokolící a sýrem brokolice s rybou filety z pangase plnene pangas ryba v trojobalu s nádivkou zapeceny pangas s brokolici ryba s brokolicu pangasius s brožolicí pangasius recepty s brokolicí