Postup přípravy
Krok 1: Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Cibuli pokrájíme, zpěníme na oleji a vložíme rajčata. Osolíme, přidáme koření, skořici, hřebíček, celý pepř, nové koření a rozdusíme do měkka.
Krok 2: Na másle uděláme trochu jíšky a necháme vychladnout. Do jíšky pak propasírujeme rajčatovou směs, promícháme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a provaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí, cukrem, každý dle své chuti.
Krok 3: Podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím vařeným masem.
Zveřejněno 2. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z čerstvých rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxXR
Moje poznámka
Omáčka z čerstvých rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxXR
Nejnovější recepty
Masové kuličky se sušenými rajčaty a olivami
Přidáno před 50 minutami
Svěží salát s olivami
Přidáno před 2 hodinami
Pstruh s cuketovo-ořechovým pyré
Přidáno před 3 hodinami
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 8 hodinami
Bublanina s cuketou a ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kroupová fazolačka s uzeným
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové plátky na másle a žampionech
fazzy75 před 3 hodinami
Těstoviny se špenátem
Palenka před 4 hodinami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 4 hodinami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Viki7216 před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
ceslo před 5 hodinami
Ovocné kůže
Lahvacek před 9 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 17 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 21 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 23 hodinami
Tématické fráze:
recepty rajčata omacky,
rajčatová omáčka recept,
recepty z čerstvých rajčat,
recepty z rajčat,
omáčka zčerstvých rajčat
Suroviny:
rajče,
cibule,
olej,
sůl,
skořice,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř celý,
máslo,
mouka hladká,
vývar
Komentáře (1)