Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 246 kJ / 59 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 0,10 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 568 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 13,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hořčici, kečup, worcester a lák umícháme v kašičku, kterou necháme za stálého míchání v kastrolku přejít varem. Pak odstavíme a necháme zchladnout. Do směsi přidáme dle chuti buď cca 140 g majonézy nebo zakysané smetany, případně kombinaci obojího. Dle potřeby si můžeme dip (zálivku) naředit ještě lákem dle požadované hustoty.
Krok 2: Zeleninové saláty uděláme klasicky z různých druhů čerstvé zeleniny - paprika, okurka, ledový salát, rajčata, čínské nebo hlávkové zelí, předvařený květák či brokolice..., kdy můžeme přidat i na kostičky nebo nudličky pokrájené sýry nebo pokrájená vařená vejce. Kořenit je již není nutné a solit minimálně nebo vůbec, protože dip (zálivka), kterým budeme salát pokapávat, je dostatečně pikantní a salát tak dochutí dostatečně.
Krok 3: Pokud dip (zálivku) nespotřebujeme všechnu, můžeme ji v klidu uchovat v chladničce na další dny, kdy si budeme chtít udělat další čerstvý salát.
Krok 4: Kdo rád pikantní chutě, dip (zálivku) opepří čerstvě mletým pepřem nebo může dochutit čerstvým nebo sušeným chilli. Vše dle vlastní chuti.
Zveřejněno 10. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5D2
Moje poznámka
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5D2
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 15 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 16 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
dip na zeleninový salát,
dip na salát,
dip k čerstvé zelenině,
zálivka na zeleninový salát,
dip na zeleninové saláty,
dip do salátu,
zálivka na zeleninový salát recept,
dip k salatu,
majonezová zálivka na salát,
dip k zelenině,
zálivka do zeleninového salátu,
jak udělat dip,
dip do salát,
dip z hořčice,
jak uchovat ledový salát,
dib na salát,
dip na hlávkový salát,
dip na římský salát,
dip do zeleninového salátu,
zeleninový dip
Suroviny:
hořčice plnotučná,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
lák z okurek,
majonéza,
pepř mletý
Komentáře (4)