Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 814 kJ / 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,96 g |
Tuky | 37,97 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 951 mg |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 21,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme ji jemně dožluta. Vložíme játra, nakrájená na plátky, necháme zatáhnout a zamícháme. Zasypeme paprikou a zalijeme horkou vodou tak, aby játra byla ponořená. Přidáme pepř, worcester, kmín a vaříme doměkka.
Krok 2: V půlce hrnku se studenou vodou rozkvedláme mouku a játra zahustíme. Hlídáme, aby omáčky bylo na dvě porce.
Krok 3: Nakonec přidáme vegetu a sůl. Pro jemnější chuť vmícháme smetanu.
Zveřejněno 13. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra podle mého tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxP8
Moje poznámka
Játra podle mého tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxP8
Nejnovější recepty
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 19 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 22 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno 18. 5. 2025 11:05
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno 18. 5. 2025 10:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 3 minutami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 5 minutami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 33 minutami
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 1 hodinou
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 1 hodinou
Anglické palačinky
TerkaKorduliakova před 2 hodinami
Sýrovo-bylinkové tyčky se smetanovým dipem
TAkova před 3 hodinami
Štrúdlíci ze zakysané smetany
Ivcatkoo před 3 hodinami
Čočka na kyselo
p.o.ndrousek před 4 hodinami
Babiččin voňavý kmínový chléb
Wanilor před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty z jater,
osolení kuřecích jater,
játra aby při vaření neztrvdla,
vepřová játra se smetanou
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
omáčka worcesterová,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
kmín mletý,
vegeta,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
smetana na vaření
Komentáře (7)
No, nevím, nevím...
...a neztvrdla asi i proto, že nebyla z brávka, ale z ptáka, že