Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 367 kJ / 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,65 g |
Tuky | 31,55 g |
Vláknina | 3,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,47 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Penne all´Amatriciana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WN2E
Moje poznámka
Penne all´Amatriciana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WN2E
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 12 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 20 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 23 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno 2. 9. 2025 05:00:02
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 12 minutami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 10 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 10 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 10 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 10 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 10 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 11 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 11 hodinami
Tématické fráze:
penne,
recept na penne,
amatriciana,
těstoviny amatriciana,
penne amatraciana,
penne all’amatriciana,
penne recept,
amatraciana,
pene recept,
těstoviny penne amatriciana,
amatriciana omáčka recept,
penne recepty,
recept pene,
penne anatraciana,
penne allamatriciana,
omáčka amatricana,
těstoviny matriciana,
alama triciána,
all‘amatriciana,
amatricana omáčka recept
Suroviny:
slanina,
česnek,
olej olivový,
rajče drcené,
cibulka,
pepř,
paprika čerstvá červená
Komentáře (7)
Tedy: "Jelikoz jsem nesehnal quanciale ani pancettu (coz chapu), jsem pouzil slaninu, pak jsem pridal i cibuli a cesnek. Pecorino jsem nahradil parmezanem.
A ted k te Svickove na smetane: "Nemel jsem hovezi, dal jsme veprove, nemam rada mrkev, tak jsem obarvil omacku mletou paprikou a pro chut jsem dal i 2 strouzky cesneku. Tez trochu Maggi, da omacce smrnc po hovezim mase. Zahustil mlekem a moukou, smetana je moc tucna
V pripade, ze je pouzijete, nejprve osmazte slaninu na slabe lzici oleje, prelijte trochou bileho vina a nechte ho odparit opet na tuk. Vyndejte ji derovanou mechackou z panve na talirek a do tuku po slanine pridejte cesnek, cibuli, chilli papricku a nechte decentne osmazit. Nejak nechapu onu suchou papriku, bud chilli nebo nic.
Pak prihodte konzervovana rajcata - lepe cela, loupana a trochu pokrajena. V zaveru vmichejte do omacky osmazenou slaninu, uvarene testoviny promichejte a podavejte.
A od "Itala" bych ocekavala pouziti pecorina, nebo alespon pecorina s parmezanem
Nevím, zda tam česnek vůbec patří