Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová buchta / bábovka se sušeným ovocem

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 375 kJ /
3 914 kcal
Bílkoviny66,98 g
Tuky181,94 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 550 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy492,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dortovou formu o průměru cca 28 cm nebo pekáček či bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 170 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme měkký tvaroh, jemně nastrouhanou žlutou část kůry z očištěného citronu, rozpuštěné vlahé máslo a citronovou šťávu. Promícháme. Krok 4: Pak přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, opět vše dobře promícháme a nakonec už velmi zlehka vmícháme sníh a na menší kousky pokrájené sušené ovoce. Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy vložíme do předehřáté trouby a na 170 °C pečeme cca 40 minut dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po vpichu a vyjmutí musí zůstat suchá. Krok 6: Po zchladnutí můžeme pocukrovat nebo přelít polevou.

TIP: Čokoládová poleva

Zveřejněno 22. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Z3m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Z3m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Různé buchty či bábovky s tvarohem mám v oblibě pro jejich vláčnost. Většinou do těsta přidávám rozinky, někdy brusinky, nasekané ořechy a trochu kandované citronové nebo pomerančové kůry. :-K

Tématické fráze:
tvarohova buchta s ovocem, buchta s tvarohem, tvarohová buchta, tvarohová bábovka, buchta z měkkého tvarohu, koláč se sušeným buchta s ovocem, buchta s ovocem, babovka z tvarohu, tvarohová buchta z banani, tvarohová buchta se švestkami, buchta z krupicky, buchta ze sušeneho ovoce, tvarohová buchta se sušenáma švestkama, tvarohová bábovka recept, tvarohový s ovocem, bílkova tvarohová buchta, buchta manga a z tvarohu, buchta z tvarohu, tvarohova buchta s krupicky, recept na tvarohovou bábovku s mangem

Suroviny:
vejce, cukr krupice, tvaroh měkký, máslo, citron bio, mouka polohrubá, prášek do pečiva, ovoce sušené, máslo, mouka hrubá, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu