Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 858 kJ / 2 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,32 g |
| Tuky | 141,68 g |
| Vláknina | 9,52 g |
| Cholesterol | 2,44 g |
| Sodík | 949 mg |
| Sůl | 2,18 g |
| Sacharidy | 57,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete.
Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí. Krok 2: Masové koule pak dále obalte v rozšlehaném osoleném vejci a strouhance.
V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova. Krok 3: Brambory dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 20 minut.
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a máslo, přidejte cibuli a větvičku rozmarýnu a restujte asi 20 minut, dokud nebude cibule karamelizovat Krok 4: Brambory slijte a dejte je zpátky do hrnce, přidejte mléko, dobře vše prohřejte, odstavte z plotny a rozmačkejte na kaši. Vmíchejte dvě třetiny cibule a dochuťte.
Podávejte ozdobené zbytkem cibule a dalším rozmarýnem.
Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí. Krok 2: Masové koule pak dále obalte v rozšlehaném osoleném vejci a strouhance.
V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova. Krok 3: Brambory dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 20 minut.
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a máslo, přidejte cibuli a větvičku rozmarýnu a restujte asi 20 minut, dokud nebude cibule karamelizovat Krok 4: Brambory slijte a dejte je zpátky do hrnce, přidejte mléko, dobře vše prohřejte, odstavte z plotny a rozmačkejte na kaši. Vmíchejte dvě třetiny cibule a dochuťte.
Podávejte ozdobené zbytkem cibule a dalším rozmarýnem.
Zveřejněno 4. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pštrosí vejce a kaše s karamelizovanou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jrPy
Moje poznámka
Pštrosí vejce a kaše s karamelizovanou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jrPy
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 17 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 37 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vánočka III
Marcela.Ma. před 3 hodinami
Kapří hranolky
loing před 12 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 12 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Tématické fráze:
pštrosí vejce recept,
recept na pštrosí vejce,
recept pstrosi vejce,
pštrosí vejce recepty,
recepty z vajec,
recepty masová pštrosí vejce,
placky z mletého masa v housce
Suroviny:
vejce,
maso mleté,
škrob kukuřičný,
vejce,
žloutek,
strouhanka,
olej rostlinný,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
cibule,
olej olivový,
máslo,
rozmarýn,
mléko
Komentáře (3)
No, já slévám vodu
...a stačí mi k tomu jen poklice