Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kubánské řezy (pařížská šlehačka)

Oblíbené kubánské řezy již nemusíte kupovat v cukrárně. Podle tohoto receptu si je snadno připravíte i doma. Přípravu je potřeba rozdělit na dva dny, ale věřte, že z výsledku budete nadšeni. Dokonalá pařížská šlehačka potřebuje čas.

Hodnocení receptu je 4,7 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby chlazení

95 min (60 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 247 kJ /
6 273 kcal
Bílkoviny101,63 g
Tuky307,43 g
Vláknina35,75 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 886 mg
Sůl2,89 g
Sacharidy758,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem připravíme základ na pařížskou šlehačku. Smetanu nalijeme do hrnce a přivedeme těsně pod bod varu. Mezitím nalámeme čokoládu do nádoby, ve které později budeme šlehačku šlehat. Čokoládu zalijeme horkou smetanou, necháme minutu odstát a poté důkladně promícháme do hladké konzistence. Směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu, poté přikryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici do druhého dne. Krok 2: Následující den upečeme korpus. Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přilijeme olej, mléko a prošleháme. Poté do žloutkové směsi zašleháme prosátou mouku s kakaem a kypřicím práškem. Krok 4: Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a opatrně ho zapracujeme do těsta. Krok 5: Hotové těsto nalijeme na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřeme. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Správné propečení těsta zkontrolujeme špejlí. Krok 6: Po upečení necháme korpus vychladnout a potřeme ho meruňkovou marmeládou. Krok 7: Základ na pařížskou šlehačku vyšleháme do pevného krému. Krok 8: Banány oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Krok 9: Na korpus naneseme asi 1/3 pařížského krému a na něj v jedné vrstvě naskládáme kolečka banánu. Na banány naneseme zbylý krém, rovnoměrně ho rozetřeme a hezky uhladíme. Takto připravené řezy necháme vychladit v lednici. Krok 10: Mezitím připravíme polevu. Smetanu přivedeme těsně pod bod varu a rozmícháme v ní čokoládu. Měla by vzniknout hladká poleva, která půjde dobře roztírat. Krok 11: Polevu necháme zchladnout, aby se šlehačka pod ní neroztekla. Poté polevu naneseme na řezy, rozetřeme ji a moučník dáme na pár hodin vychladit do lednice. Krok 12: Pokud nám zbyde šlehačka, můžeme jednotlivé kostky řezů dozdobit. Řezy krájíme nožem nahřátým v horké vodě. Po každém řezu nůž otřeme, opět nahřejeme a zakrojíme. Takto docílíme krásně čistých řezů.

TIP: Retro pařížský dort

Zveřejněno 17. 10. 2019

Poznámka autorky dvevtroube

Video recept: https://youtu.be/TMotz4Akxbw

BLOG: https://dvevtroube.blogspot.com/2019/09/kubanske-r...

Banán nemusíme krájet na kolečka, můžeme ho do krému vložit v celku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WG5Q

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WG5Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Lahoda, tento moučník všichni moc chválili.Za mne říkám, že spodek byl moc suchý,příště bych přidala více tukové složky (oleje).Díky za inspirativní recept.

Vyzkouším, mám ráda zákusky se šlehačkou a Kubánský dort, původní dezert, tak ten mám moc ráda. Jen já teda marmeládu dávat nebudu, to se dává, aby tak nevysychal piškot a prodloužil dobu trvanlivosti, ale mě to tam nechutná. Spíš, co mám poznámku, proč je na konci napsaná ganache? To jsme u Masterchefa? Je nějak těch cizích nápisů a jmen moc všude. Jsme v Čechách, prostě je to čokoládová poleva. Takhle ji dělám běžně, že naředím, ne smetanou, ale mlékem, prostě poleva :-)

Tématické fráze:
pařížské řezy, řezy s pařížskou šlehačkou, parizske rezy recept, kubánske rezy, pařížská šlehačka, šlehačkové řezy, recepty s pařížskou šlehačkou, řezy se šlehačkou, recept na pařížskou šlehačku, šlehačkové pařížské řezy recept, recept ze slehacky, kubanske řezy recept, parizska slehacka recepty, řezy se se slehackou, co s pařížskou šlehačkou, recept s pařížskou šlehačkou, pařížská šlehačka recept, recept na řezy ze šlehačky, kubánský rezy nejlepší recept, lehka parizska slehacka ze smetany

Suroviny:
smetana, čokoláda, mouka polohrubá, cukr krupice, kakao, mléko, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, sůl, marmeláda meruňková, banán, smetana ke šlehání, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]