Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 753 kJ / 1 375 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,07 g |
| Tuky | 106,33 g |
| Vláknina | 1,94 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 846 mg |
| Sůl | 1,96 g |
| Sacharidy | 51,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne jíška. Do té vlijeme vejce a opět mícháme, až vzniknou “míchaná“ vajíčka. Měla by utvořit hrudkovitou konzistenci.
Krok 2: Zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu a chvíli provaříme. Nočky vyplavou na povrch. Dochutíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 11. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kudlanková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P4ny
Moje poznámka
Kudlanková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P4ny
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 12 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
Sojkal před 21 minutami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 1 hodinou
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 2 hodinami
Uherská pěna
Daami před 3 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 4 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 4 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 5 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 5 hodinami
Tématické fráze:
polévka
Suroviny:
máslo,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
vejce,
voda,
masox,
maggi,
pepř,
ořech muškátový
Komentáře (3)