Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 684 kJ / 1 359 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,20 g |
| Tuky | 3,95 g |
| Vláknina | 23,13 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10,68 g |
| Sůl | 26,67 g |
| Sacharidy | 288,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1 kilogram feferonek bez stopek a semínek (nějaké to semínko není na závadu) pomeleme na masovém strojku společně s oloupaným česnekem. Dáme do hrnce společně s octem a solí, podlijeme cca 100 ml vody a pod poklicí za občasného promíchání rozdusíme doměkka (15-20 minut). Pak přilijeme kečup a společně ještě 5 minut za častého míchání provaříme.
Krok 2: Pastu nandáme ještě horkou do suchých, čistým skleniček, zavíčkujeme čistými víčky a dáme sterilovat do hrnce s vroucí vodou, vyloženého utěrkou, aby skleničky nepopraskaly. Když začne voda bublat, zmírníme teplotu na minimum a necháme jí jen ode dna perlit cca 5 minut. Po zchladnutí skleniček je uložíme v temnu a suchu (sklep, komora) a odebíráme dle chuti a potřeby.
Zveřejněno 24. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Feferonková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxrX
Moje poznámka
Feferonková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxrX
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 6 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 10 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 1 hodinou
Medvědí tlapky
hoopoo před 1 hodinou
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 2 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 2 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 2 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 5 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 5 hodinami
Suroviny:
feferonka,
česnek,
kečup sladký,
ocet,
sůl
Komentáře (1)