Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 684 kJ / 1 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,20 g |
Tuky | 3,95 g |
Vláknina | 23,13 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10,68 g |
Sůl | 26,67 g |
Sacharidy | 288,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1 kilogram feferonek bez stopek a semínek (nějaké to semínko není na závadu) pomeleme na masovém strojku společně s oloupaným česnekem. Dáme do hrnce společně s octem a solí, podlijeme cca 100 ml vody a pod poklicí za občasného promíchání rozdusíme doměkka (15-20 minut). Pak přilijeme kečup a společně ještě 5 minut za častého míchání provaříme.
Krok 2: Pastu nandáme ještě horkou do suchých, čistým skleniček, zavíčkujeme čistými víčky a dáme sterilovat do hrnce s vroucí vodou, vyloženého utěrkou, aby skleničky nepopraskaly. Když začne voda bublat, zmírníme teplotu na minimum a necháme jí jen ode dna perlit cca 5 minut. Po zchladnutí skleniček je uložíme v temnu a suchu (sklep, komora) a odebíráme dle chuti a potřeby.
Zveřejněno 24. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Feferonková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxrX
Moje poznámka
Feferonková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxrX
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštické kuře
Sahula před 5 minutami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 26 minutami
Ledvinky na paprice
Sahula před 32 minutami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 3 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 3 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 3 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 4 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 4 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 5 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 6 hodinami
Suroviny:
feferonka,
česnek,
kečup sladký,
ocet,
sůl
Komentáře (1)