Ruská svíčková
Máte-li chuť vyzkoušet netradiční variantu svíčkové, pusťte se do přípravy této její ruské verze. Chybí v ní cibule i některé tradiční koření, naopak obsahuje neobvyklou surovinu - žampiony. Vyzkoušejte ji a uvidíte, zda si ji zamilujete víc, než tu klasickou, českou.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 803 kJ / 4 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,65 g |
Tuky | 344,40 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 970 mg |
Sodík | 5,47 g |
Sůl | 13,20 g |
Sacharidy | 70,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, popř. odblaníme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Část slaniny nakrájíme na špalíčky a maso jí prošpikujeme. Pokud ji dáme na chvíli do mrazáku, půjde to lépe.
Krok 3: Prošpikované maso osolíme a mírně opepříme.
Na kousku másla na pánvi rozpečeme zbytek slaniny nakrájené na kostičky a maso na ní necháme zatáhnout. Pak ho vyjmeme a dáme osmažit nakrájenou zeleninu, až je zlatavá. Krok 4: V kastrolu nebo v pomalém hrnci uděláme zeleninové lůžko a maso do něj posadíme. Podlijeme vínem nebo vodou a dáme péci nebo "pomalíme" do změknutí. Pak maso vyndáme a necháme zchladnout, aby se lépe krájelo na plátky. Krok 5: Veškerou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, dle potřeby naředíme trochou vody, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Pak do omáčky vložíme scezené žampiony, dochutíme a zjemníme plátkem másla. Krok 6: Podáváme s knedlíkem, kynutým nebo karlovarským, ale šly by i těstoviny nebo popř. tyto bramborové knedlíky: viz Poznámku.
Na kousku másla na pánvi rozpečeme zbytek slaniny nakrájené na kostičky a maso na ní necháme zatáhnout. Pak ho vyjmeme a dáme osmažit nakrájenou zeleninu, až je zlatavá. Krok 4: V kastrolu nebo v pomalém hrnci uděláme zeleninové lůžko a maso do něj posadíme. Podlijeme vínem nebo vodou a dáme péci nebo "pomalíme" do změknutí. Pak maso vyndáme a necháme zchladnout, aby se lépe krájelo na plátky. Krok 5: Veškerou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, dle potřeby naředíme trochou vody, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Pak do omáčky vložíme scezené žampiony, dochutíme a zjemníme plátkem másla. Krok 6: Podáváme s knedlíkem, kynutým nebo karlovarským, ale šly by i těstoviny nebo popř. tyto bramborové knedlíky: viz Poznámku.
Zveřejněno 2. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ruská svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90ZD
Moje poznámka
Ruská svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90ZD
Nejnovější recepty
Pórkový krém
Přidáno před 4 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 4 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 9 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 10 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
JakubM před 11 minutami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 43 minutami
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Kupczyk před 44 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Estermik před 52 minutami
Granko - tvarohové řezy
veru.h. před 2 hodinami
Květáková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Jablečno - makový dezert
Moanka před 4 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Moanka před 4 hodinami
Sýrové pletýnky s párkem
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
zelenina kořenová,
slanina libová,
máslo,
víno bílé,
smetana 33%,
žampiony sterilované,
ocet,
pepř mletý
Komentáře (6)
Hezká inspirace