Suroviny
Porce: 2+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 289 kJ / 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 13,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytá a osušená stehna osolíme a okmínujeme, vložíme do pekáčku, přidáme rozdrobený bujón, snítky rozmarýnu poklademe na stehna a podlijeme vínem. Přiklopíme horním pekáčem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C.
Krok 2: Pečeme cca hodinu a půl či déle, dokud maso nezměkne. Během pečení maso občas podlijeme výpekem, dvakrát otočíme, můžeme přidat více vína či vody, pokud se rychleji vypařuje.
Krok 3: Podávala jsem jak s knedlíkem a červeným zelím, tak s lehkým zeleninovým salátem.
Zveřejněno 10. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí stehna na rozmarýnu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKOn
Moje poznámka
Krůtí stehna na rozmarýnu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKOn
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 5 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 6 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 1 hodinou
Špenátová polévka
brtna před 3 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 4 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 4 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 4 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 5 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 6 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 7 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 7 hodinami
Suroviny:
stehno krůtí,
rozmarýn,
víno bílé,
bujón zeleninový,
sůl mořská,
kmín celý
Komentáře (1)