Trhací česnekový chlebíček s bylinkami
Potěšte své hosty něčím novým a chutným. Vynikající chlebíček, který nemusíte krájet, připravíte z kynutého těsta doplněného kořením a sýrem. Každý si pak může odlupovat kousky dle své chuti.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 203 kJ / 2 678 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 102,38 g | 
| Tuky | 119,14 g | 
| Vláknina | 29,88 g | 
| Cholesterol | 596 mg | 
| Sodík | 1,31 g | 
| Sůl | 2,92 g | 
| Sacharidy | 286,31 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí a pepřem. Do malé misky vsypeme sušené droždí nebo rozdrobíme čerstvé. Posypeme špetkou cukru a zalijeme 50 ml vlahého mléka. Promícháme a necháme vzejít.
	Krok 2: Hotový kvásek vlijeme do mouky, přidáme nastrouhaný parmazán, bylinky. V jogurtu rozmícháme olej, vajíčko, prolisovaný česnek a vlijeme do mísy. Propracujeme těsto a pokud je třeba, přidáme ještě trošku mouky. Těsto je trochu lepivé.  Malinko posypeme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Těsto zdvojnásobí objem.
	Krok 3: Vykynuté vyklopíme na mírně pomoučený vál. Rozdělíme na dva stejně velké díly a vyválíme z nich válečky.  Každý váleček rozdělíme na 12 stejných kousků  a z každého vyválíme malé válečky, které stočíme do tvarů šneků. Klademe je do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Z tohoto množství  naplníme 2 koláčové formy o průměru 26 cm.
	Krok 4: Necháme ještě asi 15 minut kynout a pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovými semínky. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 °C a teplotu snížíme na 200 °C. Pečeme dozlatova asi 25 minut (délka pečení záleží na typu trouby).
Zveřejněno 1. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Trhací česnekový chlebíček s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4N1V
Moje poznámka
					
				
Trhací česnekový chlebíček s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4N1V
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 4 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 6 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							česnek, 
						
						
							droždí sušené, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mléko, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							parmazán, 
						
						
							vejce, 
						
						
							jogurt bílý, 
						
						
							tymián sušený, 
						
						
							koření oregáno sušené, 
						
						
							vejce, 
						
						
							semínka sezamová
						
					
	
			
	
Komentáře (3)