Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 617 kJ / 6 122 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 182,60 g | 
| Tuky | 389,67 g | 
| Vláknina | 34,10 g | 
| Cholesterol | 1,05 g | 
| Sodík | 7,91 g | 
| Sůl | 19,57 g | 
| Sacharidy | 457,77 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme droždí, přidáme špetku cukru a trochu vlažné vody. Necháme droždí asi 5 minut. Pak přidáme najemno nastrouhané brambory, sýr a ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho vykynout asi hodinu.
	Krok 2: Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a nakrájenou anglickou slaninu, necháme vychladnout. 
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 4 díly. Každý vyválíme , potřeme kysanou smetanou, posypeme nasekanou petrželkou nebo pažitkou, posypeme strouhaným sýrem a slaninou s cibulí. Stočíme jako roládu a nakrájíme na dílky, které poklademe na plech s pečícím papírem řezem dolů, každý dílek po stranách potřeme vlahým máslem a klademe těsně k sobě a necháme chvíli ještě kynout. Posypeme sýrem a vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. dozlatova.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 4 díly. Každý vyválíme , potřeme kysanou smetanou, posypeme nasekanou petrželkou nebo pažitkou, posypeme strouhaným sýrem a slaninou s cibulí. Stočíme jako roládu a nakrájíme na dílky, které poklademe na plech s pečícím papírem řezem dolů, každý dílek po stranách potřeme vlahým máslem a klademe těsně k sobě a necháme chvíli ještě kynout. Posypeme sýrem a vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. dozlatova.
Zveřejněno 28. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Plněný trhací chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yV9z
Moje poznámka
					
				
Plněný trhací chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yV9z
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 32 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 38 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 7 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							droždí sušené, 
						
						
							cukr, 
						
						
							voda, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							brambory, 
						
						
							sýr nastrouhaný, 
						
						
							vejce, 
						
						
							smetana kysaná, 
						
						
							cibule, 
						
						
							olej, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							sýr nastrouhaný, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
	
Komentáře (1)