Chřestový rozcuchánek
Chřest je mnohdy vnímán jako velmi nákladná surovina, která potřebuje složitou přípravu. Tento recept vám dokáže pravý opak. Kousky chřestu doplníme vajíčkem a tvrdým sýrem a připravíme tak lahodnou a barevnou snídani či večeři.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 328 kJ / 556 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,58 g |
Tuky | 30,70 g |
Vláknina | 13,71 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 3,04 g |
Sacharidy | 20,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špargľu narežeme na cca 3 cm kúsky (spodnú tvrdú časť odstránime).
Krok 2: Na panvici rozpálime olej a pridáme špargľu. Osolíme, pridáme kurkumu a 2 minuty restujeme. Potom podlejeme 2 lyžicami vody a stále restujeme, kým sa neodparí (asi 4 minuty).
Krok 3: Špargľu rozhrnieme na okraj panvice do kruhu. Dovnútra, nahor, opatrne zosunieme 2 rozklepnuté vajíčka. Nad ne, do polovice kruhu, nasypeme nastrúhaný syr (ako vlasy). Plameň stíšime a pomaly smažíme, kým bielky nestuhnú a syr sa neroztopí.
Krok 4: Potom opatrne špargľu preložíme na tanier.
Krok 5: Z paradajky urobíme pusinku a zreničky očičiek.
Ihneď podávame, môžeme si k tomu pridať hrianku.
Ihneď podávame, môžeme si k tomu pridať hrianku.
Zveřejněno 28. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřestový rozcuchánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJqY
Moje poznámka
Chřestový rozcuchánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJqY
Nejnovější recepty
Grilování s uzenou paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 2 hodinami
Broskvový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Nanuky broskvové
Přidáno před 3 hodinami
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 3 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 31 minutami
Cuketové karbanátky
pesmax před 1 hodinou
Stryky z Orlové
sonka.306 před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 1 hodinou
Borůvkové knedlíky
zackovam před 2 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 2 hodinami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 2 hodinami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 2 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 2 hodinami
Suroviny:
chřest zelený,
vejce,
sýr tvrdý,
kurkuma,
sůl,
olej,
rajče
Komentáře (3)
Chřest podle foto zelený?