Chřestový rozcuchánek
Chřest je mnohdy vnímán jako velmi nákladná surovina, která potřebuje složitou přípravu. Tento recept vám dokáže pravý opak. Kousky chřestu doplníme vajíčkem a tvrdým sýrem a připravíme tak lahodnou a barevnou snídani či večeři.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 328 kJ / 556 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,58 g |
Tuky | 30,70 g |
Vláknina | 13,71 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 3,04 g |
Sacharidy | 20,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špargľu narežeme na cca 3 cm kúsky (spodnú tvrdú časť odstránime).
Krok 2: Na panvici rozpálime olej a pridáme špargľu. Osolíme, pridáme kurkumu a 2 minuty restujeme. Potom podlejeme 2 lyžicami vody a stále restujeme, kým sa neodparí (asi 4 minuty).
Krok 3: Špargľu rozhrnieme na okraj panvice do kruhu. Dovnútra, nahor, opatrne zosunieme 2 rozklepnuté vajíčka. Nad ne, do polovice kruhu, nasypeme nastrúhaný syr (ako vlasy). Plameň stíšime a pomaly smažíme, kým bielky nestuhnú a syr sa neroztopí.
Krok 4: Potom opatrne špargľu preložíme na tanier.
Krok 5: Z paradajky urobíme pusinku a zreničky očičiek.
Ihneď podávame, môžeme si k tomu pridať hrianku.
Ihneď podávame, môžeme si k tomu pridať hrianku.
Zveřejněno 28. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřestový rozcuchánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJqY
Moje poznámka
Chřestový rozcuchánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJqY
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 21 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 9 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 2 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Suroviny:
chřest zelený,
vejce,
sýr tvrdý,
kurkuma,
sůl,
olej,
rajče
Komentáře (3)
Chřest podle foto zelený?