Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Prosedlá buchta, že jste o ni ještě neslyšeli? Možná ji znáte jen pod jiným názvem, a to jako prošívanou deku. Sice vás v této podobě nezahřeje na těle, ale na duši rozhodně ano. Tak honem, pusťte se do pečení.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 430 kJ / 5 839 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,33 g |
| Tuky | 200,24 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 1,64 g |
| Sodík | 976 mg |
| Sůl | 2,75 g |
| Sacharidy | 840,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko. Neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí.
Krok 2: Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech.
Krok 4: Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku s ustřiženým růžkem. Do vzniklých čtverečků dáme hromádky povidel (mohou být i kousky ovoce).
Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Tvaroh a povidla se během pečení částečně propadnou do těsta. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá.
Zveřejněno 5. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYKv
Moje poznámka
Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYKv
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 6 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 11 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 3 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 5 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 6 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 6 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 6 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 6 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 6 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 8 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 9 hodinami
Tématické fráze:
tvarohovo povidlová buchta,
koláč s tvarohem a povidly,
tvarohová buchta s povidly,
prosedlá buchta s tvarohem,
koláč s povidly a tvarohem,
kynutý koláč s tvarohem a povidly,
buchta s tvarohem a povidlím,
hrnková tvarohová buchta s povidly,
tvarohovo povidlový moučník,
tvarohovopovidlová buchta,
prosedlá buchta,
moučník s tvarohem a povidly,
tvarohové buchty,
buchta s tvarohem,
tvarohová buchta s povidlím,
buchta s tvarohem a makem,
buchta s povidlama,
pečení s tvarohem,
buchty s tvarohem,
povidlová buchta na plech
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh,
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mléko,
povidla švestková,
rum,
skořice
Komentáře (20)