Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z vepřové konzervy

Rizoto ze zbylého pečeného masa nebo kvalitní masové konzervy se skvěle hodí jako víkendový oběd na chatě nebo pro všední dny, kdy není čas na velké vaření. Stačí mít doma pár základních surovin, konzervu masa ve vlastní šťávě a během chvilky máte uvařeno. Hotové rizoto můžete vylepšit nastrouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 4,4 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jituskaka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži důkladně propláchneme a uvaříme dle návodu na obalu. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme dosklovita. Přidáme maso a na mírném ohni restujeme asi 5 minut. Krok 3: Přisypeme papriku, prolisovaný oloupaný česnek a restujeme dalších 10 minut. Krok 4: Hotovou masovou směs postupně přimícháme k uvařené rýži, přisypeme scezený sterilovaný hrášek, řádně promícháme a podle chuti dosolíme. Krok 5: Ihned podáváme. Rizoto můžeme ozdobit strouhaným sýrem.

TIP: Rychlá jídla na víkend na chalupě

Zveřejněno 2. 6. 2009

Poznámka autorky jituskaka

Do rizota můžeme přidat i čerstvou papriku nakrájenou na proužky. Přidáváme ji ihned po orestování cibule.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rg00

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rg00

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Použil jsem konzervu MeiNing , je slaná až dost .tak jsem nedosoloval .Dal jsem trochu drceného kmínu. Vařil jsem rizoto poprvé a povedlo se. díky za připomenutí klasiky.😀

evinkaaa: autorka píše, že jsou to 4 porce. Tak rýže na 4 porce.

já mám problém, že nevím kolik rýže na ty dvě konzervy :-((

Dobrý den, rizoto je rychlovka. Místo konzervy jsem použila domácí zavařené mleté maso a chlapům to moc chutnalo.

Rizoto uvařeno a klasický dobrý! Také ho takto dělávám, jen jsem nikdy nezkoušela s česnekem až teď je to moc dobrý! Použila jsem čínskou konzervu MeiNing která má 70% masa a je jí 400g(na mě je dost slaná), ještě používám Vepřové maso ve vlastní šťávě ve skle zn Karlova Koruna z Lidlu, které má 82% masa,ale je ho jen 300g. Přidala jsem i kukuřici:yes::-Q

Tohle rizoto nám dělala maminka , dávno už tomu a mě chutná nejvíc ze všech. Jen nedávala česnek ,ač jsme jeho milovníci, tady mi nesedí .
V Lidlu mají konzervu Vepřová šunka,je to masíčko božské, ještě lepší než bývalo čínské a že to byla bašta. :yes::yes:

Zdravím všechny "kuchtíky a kuchařinky". V pondělí nakoupím maso na vepřové konzervy a hned je vyzkouším v tomto receptu. Neumíte si představit, jak už slintám... :-D Ale ještě si to postrouhám nějakým dobrým sýrem... Mějte se krásně a díky za inspiraci... :yes:

Přesně tenhle rychlojednoduchý recept dělala moje maminka. :-)) Vetšinou s cibulí a bylo to mé oblíbené rizoto, i dkyž se to tomu pravému nepodobá ani zdaleka :-8

Pandrhola 5. 3. 2015 11:38
Rozhodně s paprikou a rozhodně s česnekem !

Ja tam davam jeste houby ktere jsem nasbiral a dal na mrazak. Je to supr.

Dneska potřebuji rychlý oběd tak to zkusím-držte palce:-O

Rozhodně bez česneku :-((

Anonimous 1. 9. 2012 06:14

Tématické fráze:
rizoto s vepřovým masem z konzervy, rizoto s vepřovou konzervou, vepřové rizoto, rizoto z vepřového masa z konzervy, rizoto s konzervou, vepřová konzerva s rýží, rizeto z vepřové konzervy, rizoto s masem z konzervy, ryzoto z veprove konzervy, oběd z vepřové konzervy, recepty z veprove konzervy, rizoto s vepřovým masem v konzerve, vepřové maso v konzervě, rizoto s vepřovým masem, rizoto z veprovky, cinska veprova konzerva, vepřová konzerva, rizoto vepřové, domácí rizoto z vepřového masa, co uvařit z veprove konzervy

Suroviny:
rýže, cibule, olej, konzerva vepřová, hrášek sterilovaný, paprika sušená sladká, česnek, sůl, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu
]
]