Treska tmavá pečená na másle
V českých kuchyních je nejčastěji připravovanou rybou losos. Ale jsou i jiné ryby, které si zaslouží naši pozornost. Tentokrát si připravíme tmavou tresku, pečenou v troubě. Nepotřebujeme žádné zvláštní nádobí a za chvilku máme na stole báječnou lahůdku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 393 kJ / 1 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,70 g |
Tuky | 84,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 495 mg |
Sodík | 266 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 0,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Treska tmavá pečená na másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K7pJ
Moje poznámka
Treska tmavá pečená na másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K7pJ
Nejnovější recepty
Cuketová marmeláda
Přidáno před 2 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 4 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 10 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 22 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 23 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Kubabuba14 před 14 minutami
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 59 minutami
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 1 hodinou
Světlý korpus
Myroslava před 1 hodinou
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 3 hodinami
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 3 hodinami
Domácí sušená rajčata TOP
petrjkt před 3 hodinami
Švestkové knedlíky (z tvaroho-brambor.těsta)
Palenka před 4 hodinami
Cuketový koláč s mákem a švestkami
Nerea před 5 hodinami
Obrácený koláč s jablky
Andrea_kum193 před 5 hodinami
Tématické fráze:
treska pečená na másle,
treska na másle,
pecena treska,
treska tmavá filet recepty,
pečená treska recepty,
treska recept,
treska tmavá filet recept,
pečená treska recept,
treska na masle recepty,
treska pečená,
jak připravit tresku,
treska recepty,
recepty z tresky,
treska na masle recept,
recept na tresku tmavou,
treska,
filety z tresky recept,
recept treska na másle,
pecena ryba na masle,
recept na tresku
Suroviny:
treska,
máslo,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl,
olej olivový
Komentáře (25)
V severním Německu či třeba ve Skandinávii (Dánsko, Norsko) se jí také převážně mořské ryby. Vždy jsou připraveny s citronem, často je tam ještě křen či kopr.
Používání limetky je spíše typické pro obě Ameriky a východní Asii. To ale netvrdím z vlastní zkušenosti, tam jsem nebyl.
Pečicí papír usnadní manipulaci s hotovou rybou - nepřilepí se
Použít ho není povinnost, ale možnost.
Na dochucení použijte co chcete, nevím jak slané je máslo se solí - respektujte svoje chutě