Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené srbské rizoto s mletým masem

Chutná, rychlá večeře či oběd, který zvládne i začátečník. Tato jídla z jednoho hrnce jsou velmi oblíbená v dnešní uspěchané době. Přidáním koření si ho můžeme připravit i v pikantnější podobě.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 050 kJ /
1 446 kcal
Bílkoviny76,83 g
Tuky17,89 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 177 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy238,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle nebo oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Krok 2: Přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme a smažíme do zezlátnutí. Během smažení maso vařečkou rozmělníme na kousíčky. Krok 3: Přidáme jemně nasekaný česnek, protlak, mletou papriku a na kostičky nebo nudličky pokrájenou kapii a vše necháme ještě krátce osmažit a rozvonět. Krok 4: K masu přisypeme rýži (zhruba jeden hrnek), mražený hrášek a vše zalijeme vývarem (cca 600 ml). Krok 5: Promícháme, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme na mírném plameni za občasného promíchání do změknutí rýže. Ke konci dušení případně podlijeme vývarem, do požadované hustoty. Krok 6: Rizoto by mělo mít krémovější konzistenci, nemělo by se sypat. Je-li třeba, dosolíme a opepříme. Krok 7: Srbské rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem.

TIP: Na co vše se dá použít strouhaný sýr

Zveřejněno 1. 2. 2019

Poznámka autora recepty73

Je to snadné a rychlé jídlo z jednoho hrnce. Pokud zbude, je dobré i vychladlé. Kdo chce, může použít hrášek sterilovaný, který vmíchá až na závěr.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q4wp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q4wp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí:-K

Doma mělo velký úspěch

Dnes jsem vařila , a výborný recept . I přítel mi pochválil a moc mu chutnalo a dokonce si přidal což se často nestává .....

docela rychlé a chutné, díky za nápad:yes:

Rychlé a dobré.

Miquel: ...děkuji za krásné foto:-K:-K:-K

"Pokud zbude, je dobré i vychladlé." :-K :yes:
Taky mám ráda studenou bramborovou kaši, když zbude :-)
Ale není to zcela běžné, kolikrát už jsem slyšela "ohřej si to":-D

Srbské rizoto miluju odjakživa<3:yes: ale nikdy jsem ho chuťově netrefila:-)

:-O Wou super:yes::yes:

savlinka: ...děkuji:-K:-K:-K
strettka: ...třeba to bude poprvé;-):-K

Tématické fráze:
rizoto s mletým masem, srbské rizoto, srbské rizoto z mletého masa, srbské rizoto recept, rizoto s mletým masem recept, rizoto z mletého masa, rizoto s mletým masem recept, rizoto z mix z mletého masa, mleté maso s rýží z jednoho hrnce, srbské rizoto bez vyvaru, rizoto s mletym, srbské rizoto mleté maso, top recepty srbské rizoto, rizoto bez protlaku, rizoto s mletým masem z jednoho hrnce, rizoto s mletým masem a s hráškem, rizeto z dusene rize, džuveč, dušene srbskebrizoto, džuveč s mletym masem

Suroviny:
maso mleté mix, cibule, sádlo, protlak rajčatový, česnek, kapie, paprika sušená sladká, hrášek mražený, rýže, vývar drůbeží, sůl, pepř mletý, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu