Domácí hamburger vepřový
Sezóna grilování a venkovních dýchánků už skončila, ale to nevadí. Výtečný a šťavnatý burger si můžete připravit i doma na obyčejné pánvi. Sáhněte tentokrát po vepřovém masu a domácím dresinku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 656 kJ / 1 113 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,90 g |
| Tuky | 73,85 g |
| Vláknina | 0,70 g |
| Cholesterol | 403 mg |
| Sodík | 1,05 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 9,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso, sůl, pepř a vodu dobře propracujeme v hladkou hmotu. Na pánvi rozpustíme sádlo nebo jiný tuk a navlhčenou rukou ve studené vodě (aby se nám k ní maso nelepilo) vypracujeme v ruce tenké širší placky. Opečeme z obou stran.
Krok 2: Mezitím si připravíme housky. Housky rozřízneme na půl vodorovně (už většinou tak bývají při koupi). Ve výpeku opečeme ze 4 housek vnitřní půlky (ty co přijdou do styku s náplní). Dvěma zbylým houskám seřízneme z půlek vnější strany a opečeme z obou stran.
Krok 3: Dresing vyrobíme smícháním majonézy, kečupu a hřčice.
Krok 4: Množství na všechny burgery je na nás - někdo to rád mokřejší. Kompletujeme jako v Mc Donaldovi Big Mac. Z obou stran opečená půlka housky jde do prostředka burgeru. Ať se dílo podaří a dobrou chuť.
Zveřejněno 26. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí hamburger vepřový
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08YK
Moje poznámka
Domácí hamburger vepřový
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08YK
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 3 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 3 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 4 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 4 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráčky
Anickamanicka před 1 hodinou
Domácí langoše
Jurkano před 1 hodinou
Perníčky
horakova654 před 1 hodinou
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 1 hodinou
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 2 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 2 hodinami
Vařená majonéza
SenBri před 2 hodinami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 2 hodinami
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 2 hodinami
Tématické fráze:
domácí hamburger z mletého masa,
domácí hamburger,
hamburger z mleteho masa,
hamburger recept,
domácí hamburger recept,
výroba hamburgrů,
hamburger z vepřového masa,
domácí hamburgery,
vyroba hamburgeru,
dresing na hamburger,
recept na domácí hamburger,
recept na hamburger,
směs na hamburger,
maso na hamburger,
hamburger z mleteho veproveho masa,
hamburger,
recept na hamburgery z mletého masa,
domácí hamburger z vepřového masa,
vepřové hamburgry,
recepty na hamburgery z veproveho masa
Suroviny:
maso vepřové mleté,
sůl,
pepř,
voda,
houska hamburgerová,
salát ledový,
rajče,
okurka čerstvá,
cibule,
madeland,
majonéza,
kečup sladký,
hořčice
Komentáře (16)
Proč by muselo být maso neochucené, když přidáte jen pepř a sůl? Máte-li kvalitní a čerstvé maso, je přeci jeho devizou jeho chuť a né chuť kořenící směsi a navíc pročtete-li komentáře, dozvíte se, že je možné použít jakékoliv koření, sýra, a nebo worchesteru i kořenící směsi. Je to jen o fantazii kuchaře
Biftek máme také nejraději jen pepř a sůl
Samozřejmě můžeme zvolit i jiný druh masa, např. hovězí bude také dobrá volba
Myslím, že Eliza to trefila
Chlapi, a co použít místo pepře kořenící směs Gril?... Ta je o dost výraznější, jak pepř. Jen pozor na přidání soli. Ta už totiž zpravidla v kořenící směsi bývá.