Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý jahodový dort

Tento svěží letní jahodový dort si zamilujete hned po prvním ochutnání. Kakaový korpus je promazaný vyšší vrstvou krému z mascarpone, bílého jogurtu, zakysané smetany a kousků jahod. Nakonec natřený bílým krémem a dozdobený čerstvými jahodami vypadá nádherně.

Hodnocení receptu je 4,8 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby chladnutí a uležení

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby chladnutí a uležení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 419 kJ /
4 163 kcal
Bílkoviny97,91 g
Tuky233,80 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 1,36 g
Sůl2,65 g
Sacharidy411,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, minimálně 5 minut. Krok 2: Poté všleháme olej, žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy, vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 minut na 150 °C. Vychladlý korpus prořízneme. Krok 3: Mascarpone, jogurt a zakysanou smetanu umícháme dohladka. Přidáme cukr, ztužovač a znovu dobře promícháme. Krok 4: Do větší části krému vmícháme na kostičky nakrájené jahody, potřeme tím spodní díl dortu a přiklopíme horním dílem. Trochu přimáčkneme a potřeme celý dort krémem bez jahod. Nazdobíme dle fantazie. Necháme uležet v lednici.

TIP: Dva tipy na jednoduché odstopkování jahod

Zveřejněno 13. 4. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Byla to taková rychlá improvizace, ale byl moc dobrý.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý jahodový dort

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ppm2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý jahodový dort

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ppm2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Juhaszka: Díky za vyzkoušení a krásné foto :-K

Jednoduchý, výtečný a lehký dort. Žádná přeslazená slátanina. Moc děkuji za recept. Určitě jsem ho nepekla naposledy ;-)

broukova: Díky za foto :-K

lucie666: Děkuji za fotky, doufám, že se povedl :-K

:-):yes: Pěkný recept a krásné provedení :yes::-K

srettka: Vďaka. Nabudúce ho urobím tak. Lebo do žĺtkov aj tak nejde zľahka zamiešať múku, pretože žĺtkovej masy je málo a urobili sa mi hrudky. Potom som už musela improvizovať. Na chuti to torte neubralo, každý si moc pochvaľoval. Ale nabudúce to urobím opačne a už sa naň moc teším, pretože je naozaj moc ľahký na prípravu, ale mňamózny:-) :yes:

Zuwie: Do sněhu se přidávají ostatní ingredience. Je to jako obrácený piškot. Takže žloutky, olej a nakonec zlehka mouka:-)

Dobry den.
Dnes som chcela urobit tortu podla vaseho receptu, no neviem, kedy a kam sa prida sneh z bielkov.
Mohla by ste prosim vas tento krok doplnit?
Dakujem.

Díky za tento recept, byl to můj první dort a povedl se skvěle, všem chutnal. Akorát jsem měla málo jahod, tak jsem dělala krém bez ovoce a paráda i tak. <3 a přidávám foto :-)

ysis1: Ručně třeba metličkou, jenom důkladně promíchat ;-)

Prosím náplň se má smíchat vařečkou, nebo vyšlehat? Děkuji

Tématické fráze:
jahodový dort, jednoduchy dort, jahodový dort s mascarpone, jednoduchý dort s jahodami, jednoduchý recept na dort, jednoduché dorty, jednoduchý dort recept, recept na jednoduchý dort, jahodovy dort recept, recept na jahodový dort, jahodove dorty, dort jahodový, jednoduchý dort s mascarpone, jahodový sníh, dort jednoduchy, recept jahodový dort, jahodovy dort s maskarpone, jahodový dort z mascarpone, recept na jednoduchý ovocný dort, jahodový zákusek

Suroviny:
mouka hladká, kakao, cukr krupice, vejce, olej, sůl, jogurt bílý, mascarpone, smetana zakysaná, cukr moučkový, cukr vanilkový, ztužovač šlehačky, jahody čerstvé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu