Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 188 kJ / 3 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 366,10 g |
Tuky | 121,97 g |
Vláknina | 52,82 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,26 g |
Sacharidy | 184,93 g |
Postup přípravy
Po stažení pěny přidejte koření. Stáhněte teplotu, aby se vývar vařil jen pozvolna. Krok 4: Vařte dalších 5–6 hodin. Krok 5: Sceďte přes jemný cedník, ideálně vystlaný čistou plenou. Nechte půl hodiny odstát a dle potřeby stáhněte přebytečný tuk.
Podle chuti dosolte. Krok 6: Zelenina do polévky:
Mrkev, celer a cuketu nakrájejte na kostičky. Uvařte zvlášť v osolené vodě. Krok 7: Knedlíčky:
Játra rozemelte najemno a přidejte k nim všechny ostatní suroviny. Nechte odstát a ze směsi tvarujte knedlíčky.
Vařte v osolené vodě, ne ve vývaru, aby se nezakalil. Krok 8: Domácí nudle (místo knedlíčků) :
Mouku a vejce spolu promíchejte v tuhé těsto. Nechte půl hodiny v chladu odpočinout, pak rozválejte válečkem natenko.
Krájejte na tenké nudličky a vařte zvlášť v osolené vodě, ne ve vývaru, aby se nezakalil. Krok 9: Do hovězího vývaru vložte uvařené knedlíčky nebo nudle a zeleninu.
Nakonec přidejte nasekanou petrželku nebo pažitku.
Zveřejněno 4. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky/nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738ZQ
Moje poznámka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky/nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/738ZQ
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 23 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 31 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 1 hodinou
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 1 hodinou
Snadný štrúdl
Ivace před 1 hodinou
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 1 hodinou
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 3 hodinami
Suroviny:
kost hovězí,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
pórek,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
voda,
mrkev,
celer,
cuketa,
játra,
žloutek,
česnek,
strouhanka,
sůl,
mouka hrubá,
vejce,
petrželka
Komentáře (5)