Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 058 kJ / 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,84 g |
Tuky | 15,81 g |
Vláknina | 19,94 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 448 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 32,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první orestujeme na oleji žampiony nakrájené na čtvrtky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Pozor, ať nerozvaříme. Po orestování odložíme stranou.
Krok 2: Maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji za stálého míchání necháme zatáhnout.
Krok 3: Přidáme protlak, hořčici, worchester a lehce podlijeme vodou. Necháme pod pokličkou dusit do měkka.
Krok 4: Když je maso měkké, přidáme odložené žampiony, okurky nakrájené na tenké proužky, červené víno a necháme lehce projít varem.
Krok 5: Nakonec přidáme smetanu a případně dochutíme solí a pepřem.
Krok 6: Podáváme například s rýží.
Zveřejněno 20. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Stroganoff z hovězí kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8jGQ
Moje poznámka
Stroganoff z hovězí kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8jGQ
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 14 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 2 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 45 minutami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 15 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 16 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 18 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 20 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
žampióny,
česnek,
cibule,
okurky sterilované,
protlak rajčatový,
hořčice plnotučná,
omáčka worcesterová,
víno červené,
smetana zakysaná,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (3)