Zapečené fazole s rajčaty
Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a provensálskými bylinkami. Podáváme s pečivem a čerstvým salátkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 379 kJ / 2 003 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,56 g |
Tuky | 7,54 g |
Vláknina | 105,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 311,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejte na 180 stupňů. Šalotky a česnek oloupejte od slupky a nakrájejte najemno.
Krok 2: Zahřejte pánev a na středním ohni na olivovém oleji opékejte nejdřív šalotky a pak přidejte česnek.
Krok 3: Přidejte bylinky, koření a cukr a chvilku restujte.
Přidejte loupaná rajčata a fazole. Nechte pár minut na pánvi a míchejte. Krok 4: Přesuňte směs do zapékací nádoby a pečte cca 45 minut. Krok 5: Na závěr pokapejte citronovou šťávou, posypte nasekanou petrželkou a zakápněte olivovým olejem. Podávat můžete s pečivem a čerstvým salátem.
Přidejte loupaná rajčata a fazole. Nechte pár minut na pánvi a míchejte. Krok 4: Přesuňte směs do zapékací nádoby a pečte cca 45 minut. Krok 5: Na závěr pokapejte citronovou šťávou, posypte nasekanou petrželkou a zakápněte olivovým olejem. Podávat můžete s pečivem a čerstvým salátem.
Zveřejněno 31. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené fazole s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD64l
Moje poznámka
Zapečené fazole s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XD64l
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 2 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 3 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka
brtna před 25 minutami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 1 hodinou
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 1 hodinou
Kulajda z cukety
Romana20 před 2 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 2 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 3 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 4 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 4 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 4 hodinami
Suroviny:
fazole bílé,
cibule šalotka,
česnek,
rajče sterilované,
cukr třtinový,
koření provensálské,
skořice,
paprika sušená uzená,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř,
šťáva citronová,
olej olivový extra virgin
Komentáře (5)