Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.
Suroviny pro 22 kusů
22kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 701 kJ / 4 231 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,49 g |
| Tuky | 326,98 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 1,96 g |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,34 g |
| Sacharidy | 244,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu uvedeme do varu vodu, sůl a máslo. Vsypeme najednou všechnu mouku a při mírnější teplotě mícháme, dokud se z těsta nevytvoří koule a na dně kastrolu se nezačne tvořit bílý povlak. Pak odebereme ze zdroje tepla.
Krok 2: Do vlažného těsta po jednom zapracujeme vejce. Další přidáme, až když se to předchozí dokonale vmísilo.
Krok 3: Plech na pečení vymažeme, vysypeme moukou a naznačíme kolečka dál od sebe, lepší jsou menší, hmota v troubě nabyde. Lze i pod papír na pečení vložit šablonu s předkreslenými kroužky.
Krok 4: Sáčkem s řezanou trubičkou tvoříme dvoupatrové kroužky.
Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C, po 10 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme ještě 10-20 minut. Trouba se prvních nejméně 15 minut nesmí otevírat. Správně upečené pečivo je zlaté a po rozkrojení uvnitř suché. Prokrojíme je zubatým nožem.
Krok 6: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink bez cukru, přikryjeme ho potravinářskou fólií a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Krok 7: Změklé máslo a cukr vyšleháme do pěny a po částech do něj zašleháme uvařený pudink, můžeme ochutit rumem.
Krok 8: Rozkrojené věnečky naplníme krémem, spojíme a pocukrujeme.
Zveřejněno 8. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Xg
Moje poznámka
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Xg
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 17 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 18 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 19 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 20 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tmavé rohlíčky plněné krémem
KikuLina před 7 minutami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
jirka1943 před 31 minutami
Tvarohová štola
brtna před 57 minutami
Anglické palačinky
Jonáš před 1 hodinou
Americké lívance se skořicovým sirupem
káťa před 3 hodinami
Křenová pomazánka se šunkou
janatka před 3 hodinami
Lívance se skořicí
káťa před 4 hodinami
Fazolová polévka rychlá
Evik.ka před 4 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Topmoni před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 11 hodinami
Tématické fráze:
věnečky z odpalovaného těsta,
odpalované těsto,
odpalované těsto na věnečky,
venecky,
odpalované věnečky,
věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou,
věnečky recept,
recept na věnečky z odpalovaneho těsta,
žloutkové věnečky z odpalovaného těsta,
kluci v akci žloutkové věnečky,
venecky z odpal.testa,
nejlepší odpalované věnečky,
recept na věnečky,
věnečky z odpalovaného,
domácí mini věnečky,
odpalované těsto věnečky,
vetrniky z odpalovaneho testa,
mini věnečky,
odpalované těsto recept,
pečení věnečků
Suroviny:
voda,
máslo,
sůl,
mouka polohrubá,
vejce,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
máslo,
rum
Komentáře (324)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Tenhle recept je super, věnečky dělám ve verzi mini už poněkolikáté a vždy se povedly. Ale je fakt, že peču hodně a tudíz dobře znám svou troubu a časy a teploty si upravuju dle sebe.
S krémy experimentuju, třeba teď mám pistáciový s pistáciovým máslem a plánuju zkusit i verzi s malinovou náplní alá indiánky, tak jsem zvědavá.
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dělala jsem poprvé, první plech se nepovedl, ale bylo to tím, že jsem zvyklá péct horkovzduchem 😁
Druhý už byl hezký a i ty další. No a tak jsem udělala i druhou várku 😆 a už vidím, jak budu stát s lupačkou a odhánět
,aby zbylo na oslavu 😃👍
Jak se dopekly, tak jsem vypnula stupně, zapla horkovzuduch a pootevřela jsem dvířka, aby teplo uteklo pomalu a věnečky se nelekly.
A když teplota klesla na 150C dala jsem další várku do trouby a zapla ji na 250C na 15 minut, potom na 170C cca 10-15minut a taky se povedly.
Pekla jsem minivěnečky
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Věnečky placaté (troubu jsem neotevírala) a krém sražený ...vše jsem dělala dle videonavodu ... škoda tak jsem se těšila