Vepřová kýta na kari s hráškem a nočky
Vepřové maso ve šťávě s hráškem voní po kari koření a na talíři se doslova rozpadá. Pokrm bude nejlépe chutnat s čerstvě uvařenými nočky z mouky, mléka a vejce. Noky jsou hotové během chvilky a jídlo pozvednou zase o úroveň výš.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 055 kJ / 1 925 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,17 g |
Tuky | 35,34 g |
Vláknina | 22,85 g |
Cholesterol | 693 mg |
Sodík | 807 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 244,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme na nudličky nakrájenou kýtu a orestujeme.
Krok 2: Osolíme, opepříme a přidáme kari koření. Zarestujeme a zalijeme hovězím bujonem, rozmíchaném v 0,5 l horké vody.
Krok 3: Dusíme, až je kýta měkká (45-60 min podle velikosti nudliček).
Krok 4: Zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a přidáme kečup nebo protlak, provaříme asi 20-30 minut. Chvíli před koncem vaření přidáme hrášek.
Krok 5: Připravíme nočky. Vejce rozšleháme se solí a mlékem a přidáme mouku. Vypracujeme těsto, které má být o trochu hustší než kapání do polévky.
Krok 6: Do vroucí osolené vody s kapkou oleje protlačujeme přes haluškovač nočky nebo kapeme lžičkou. Nočky jsou hotové během minuty, kdy vyplavou na povrch.
Krok 7: Scedíme, propláchneme a podáváme s dušeným masem.
Zveřejněno 15. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta na kari s hráškem a nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J69g
Moje poznámka
Vepřová kýta na kari s hráškem a nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J69g
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 10 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 11 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 12 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 12 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 14 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 16 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 16 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 16 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 17 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 17 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 18 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 18 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit z vepřové kýty,
vepřová kýta recepty,
vepřová kýta,
recepty z vepřové kýty,
co uvařit z kýty,
vepřová kýta recept,
gnochi recepty,
co uvařit s kýty vepřové,
co z veprove kyty,
gnochi recept,
co udělat z vepřové kýty,
recepty vepřová kýta,
vepřové s hráškem,
recept na veprovou kytu,
vepřová kyta foto,
bramborové gnochi recept,
recepty na veprovou kytu,
vepřové na hrášku,
nocky,
recept vepřová kyta
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
hrášek mražený,
koření kari,
pepř mletý,
bujón hovězí,
mouka hladká,
kečup sladký,
sůl,
olej,
vejce,
mléko,
mouka polohrubá,
olej,
sůl
Komentáře (41)