České buchty s povidly
Teplá pocukrovaná buchta – to je jako z pohádky o Honzovi! Tyto jsou voňavé, vláčné a naplněné povidly. Jsou z kynutého těsta, které je pro tradiční plněné české buchty a koláče nepochybně nejlepší.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 537 kJ / 3 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,71 g |
Tuky | 108,33 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 694 mg |
Sodík | 928 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 478,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi vlažného mléka na kašičku - kvásek. Ten necháme v teple vzejít.
Krok 2: Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali žloutky. Vypracujeme vláčné, měkké těsto. Necháme v teple nakynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Krok 3: Pekáč vymažeme tukem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 4: Na mírně pomoučeném vále rozdělíme vykynuté těsto na 30 stejně velkých kousků, z nich uděláme placičky a naplníme povidly, které rozmícháme s trochou rumu.
Krok 5: Buchtičky zabalíme a po stranách potřeme rozpuštěným máslem. Spojenou stranou klademe do máslem vymazaného pekáče a necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 6: Pak povrch potřeme vajíčkem.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Zveřejněno 22. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
České buchty s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvEO
Moje poznámka
České buchty s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvEO
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 12 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 15 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 16 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 17 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 17 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
droždí,
sůl,
mléko,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
vejce,
máslo,
povidla švestková,
rum
Komentáře (3)