Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Kuře na paprice miluje většina z nás už od dětství, ale s chutí si ho dáme i v dospělosti. Jemné a šťavnaté maso ve smetanové omáčce ochucené sladkou paprikou podáváme s knedlíkem nebo těstovinami, ale výborná je i rýže.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 727 kJ / 891 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,11 g |
| Tuky | 27,87 g |
| Vláknina | 6,25 g |
| Cholesterol | 347 mg |
| Sodík | 366 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 31,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na větší kousky, dáme do misky, osolíme, opepříme a promneme, aby se koření dostalo všude.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené maso.
Krok 3: Krátce zarestujeme, aby se maso zatáhlo, poté zaprášíme sladkou paprikou, promícháme a ihned podlijeme kuřecím vývarem (jinak by se paprika mohla připálit a zhořkla by).
Krok 4: Do hrnce přidáme bobkový list a vše dusíme pod pokličkou doměkka, až se maso pomalu začne rozpadat.
Krok 5: Maso z omáčky vyjmeme, nalijeme do ní polovinu smetany a pokud je třeba, dolijeme ještě trochu vývaru. Vše přivedeme k varu.
Krok 6: Ve zbytku smetany rozšleháme trochu hladké mouky a za stálého míchání vlijeme do vroucí omáčky. Metličkou rozšleháme, aby se netvořily hrudky, případně rozmixujeme ponorným mixérem dohladka (bobkový list před mixováním odstraníme).
Krok 7: Dobře provaříme alespoň 15 minut, aby se ztratila chuť mouky, do omáčky vrátíme maso a vařič vypneme. Dosolíme a opepříme, případně můžeme zakápnout lžičkou octa.
Krok 8: Jako příloha se hodí houskové knedlíky, ale také těstoviny i dušená rýže.
Zveřejněno 27. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22nA
Moje poznámka
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22nA
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 42 minutami
Opilcův kapr
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 12 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 1 hodinou
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 1 hodinou
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 1 hodinou
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 1 hodinou
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 1 hodinou
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 2 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 2 hodinami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 2 hodinami
Medovníkové koule
Dechtochema před 2 hodinami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 2 hodinami
Tématické fráze:
kure na paprice,
kuře na paprice recept,
výborné kuře na paprice,
rychlé kuře na paprice,
kuře na paprice babica,
kureci na paprice,
maminčiny recepty kuře na paprice,
kuřecí maso na paprice se smetanou,
recept kuře na paprice,
kuře na paprice se smetanou,
recepty pro začátečníky,
kuřecí prsa na paprice,
recepty kuře na paprice,
recept na kuře na paprice,
kuře na paprice z kuřecích prsou,
rychlé kuře na na paprice recept,
top recepty kuře na paprice,
babicovy dobroty kure na paprice,
top recepty kuře pro začátečníky,
kurenapaprice
Suroviny:
maso kuřecí,
paprika sušená sladká,
cibule,
vývar kuřecí,
bobkový list,
mouka hladká,
smetana na vaření,
sůl,
pepř mletý,
olej,
ocet
Komentáře (94)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
I v restauraci dávají mnohem více papriky, já vždy dávám jeden sáček.
Z celého kuřete udělám 4, 6 nebo 8 porcí